mari main click2

Pages

Thursday, November 8, 2012

Churros

0 comments
Salam,

Mcm mana nk pronounce mende nie, klu dalam bahasa utagha, churoihhh...kalau bahasa klate churoh, bahasa melaka churau...(<---- entry nie bukan bersifat kenegerian,sekian trima kaseh..hanya untuk suke2 sahaja) so berbalik kepada churros nie, sejenis makanan orang putih kot x salah aku lah, x der makna aku nk kaji mana datang nye makanan nie, asal usul, nama gelaran, age, sex, location, sape pencipta yang aku tahu janji boleh dikunyah masuk perut, perut proceed masuk ke usus pahtu pandai2 lah susun proses pencernaan :p...

Tuesday, November 6, 2012

ZUMBA

1 comments
Salam,

Mari berzumba, apa plk natang zumba nie.. zumba nie ala2 aerobik mengeluarkan peluh2 jantan yang berkurun x kluar, nak mengharapkan aku tuk pegi jogging or excersice mahu makan bertahun nk pegi  tu pon kalau "TER"ingat nk wat jer... klu x "TER"ingat non hado nk kerahkan lemak2 tepu kek badan nie haaaaa...yang bagus nyer zumba nie klau maintain buat moga dikurniakan kesihatan sempurna, mana2 excersice pon cuma perlu maintain jer klu nk fit, kalau x kirim salam jerlah..

Noktah...

0 comments
Salam...
..................................................................................................................................................................nape byk dot dot nie, itulah namanya noktah, dimana letak nya di setiap peghujung ayat mahupun sebuah perenggan dan cerita.

Tuesday, October 30, 2012

AIDILADHA

0 comments
Salam,

Ari nie baru aku nk bercerita pasal raya korban@aidiladha tau pun raya haji.Dan peringatan ye, entry kali nie bersifatkan past tense so semua peristiwa sudah pun berlaku selepas aku menulis entry ini.selamat bahasa melayu senang skit x payah susah2 aku letak 'ed' kat blakang certain wording. So Bolehkah saya memulakan penceritaan..

Monday, October 29, 2012

Buah Epal 5

2 comments
Salam Aidiladha...

Giler ko mood raya x abis lagi kot, adoiiii... ari nie aku catat rekod balik kampung last minit, x penah aku buat mcm nie lagi, yakni keseluruhan masa tido aku diatas jalan raya atau highway.Tahun nie aku beraya haji di kuatan aka family no 2 aku ewah..orang kater,nak juga merasa suasana hari raya di tempat lain plk ye idok.....JAP/cop/sebentar.. Harap maaf, entry kali nie aku bkn nk cerita pasal raya haji tp pasal

Monday, October 22, 2012

Tiket

1 comments
Salam,

Wah apa kena mengena antara tiket ngan cuti raya, x kira raya aji, raya puasa, raya cina, raya deepavali, raya thaipusam semua lah...apa kaitan??? nie lah nak habaq mai klu x der tiket bus macam mn nak balik kampung...huarghhhhhhhh :( ....dengan ini secara rasmi tiket bus mahupun keretapi menghala ke utara atau lebih spesifiknya penang habis di jual atau dalam lorat ausie nye" ticket now out of service mike!!" ehhh mcm mn plk tu..  dalam bahasa sopan nya bloody hell....sold out.....yesssssss!!!! padan muka aku sbb last minit baru tergedik2 nk cari tiket......

Thursday, October 18, 2012

tempek nyok

2 comments
salam,

Ok mai cek nk cita skit pasai makanan, tetibe aku tgk kt fb ada org post tempek nyok atau bahasa dari selatan tgh semenanjung nie diorng panggil lempeng kelapa tudia time mcm nie lapaq pon mai lah....minum petang plus ngan air teh or milo, terangkat bak ang.. sedap nie lama gila kot x mkn dekat puluhan tahun lama nya,,, mak!!!!!!!! cek kempunan tempek nyok..nnt raya haji masak tempek nyok boleh x??hahahah batu belah batu bertangkup, tangkup lah die jgn tangkup aku, klu ko tangkup aku mcm mana aku nk makan tempek nyok :p

Friday, October 12, 2012

Rojak owh rojak

0 comments
Salam,

Cek mai lagi, hahaha orang kater klu update bebyak leh naikkan trafik btul ker? itu kene tanya otai, aku saje jer x nak update byk baru nmpk exclusive skit blog nie org kalau nk baca pun kene tggu aku,tp hakikat nya wa malas lah nk update hahaha guano tu....tp aku berupdate pasal aku bkn pasal duit pon, tp klu diberi rezki kiter sambau je rezki jangan ditolak musuh jgn dicari ye ker tak...untonglah kan ader bloger2 yang dapat ber K K sbb berblogging nie....Aku dalam akaun nuffnang pun ader 16 x sampai 20hinggit pon tu dah dekat 2 tahun berblogging mahu x nye macam air pasang surut, kejap ado kejap ilang, kejap ado balik....hmmmmmm

Anakku

2 comments
Salam,
Alhamdulliah, bertemu kite kembali dihari jumaat peghulu segala hari...hari ini saya bukan berstatus ustaz mahupun mufti ingin memberi sedikit atau secobet perkongsian ilmu bak kater org putih knowledge sharing ewah....

tp sebenarnya sesi knowledge sharing bkn ari nie minta maaf.Hari nie hari cerita pasal aku lah hahahahaah...kalau anda mahu membaca sila truskan, kalau rasa mcm berbelah bagi,sila baca, klu terasa bosan sila tekan pangkah tau open new tab tp truskan lah mbaca blog aku ;)

Thursday, October 11, 2012

Qasidah

0 comments
salam,
 Baru nie company ader wat event mawlid rasul di kgsaas<(pandai2 lah cari nama penuh die)klue dalam shah alam jer....ALhamdulillah diketemukan Allah dengan sebuah kumpulan merata-rata nie yang diorg gtau masa bos ktorg interview, sbb klau diperati molek2 kebanyakkannya ialah ex artis  berkumpulan, ex induendo, ex ruffedge, ex kumpulan nasyid uniq kot x salah, semua dah bergabung jadi group merata-rata, tp secara jujurnya aku x tahu nama kumpulan die hahaaha.....dengan event tu diorg bwk qasidah atau bahasa melayu nye syair or sajak ya hanana bermaksud  "Betapa beruntungnya kami", cuba hayati terjemahannya, nie pun aku copy paste, insyallah berkat klu ilmu dikongsi bersama.....mari kite sama2 hayati ye........klik link vdeo nie klu nk dengar ye-------->ya ha na na

Sunday, October 7, 2012

Groupon

2 comments
Salam,


Murah!!murah!! jualan murah!! mari2 singgah2 kalau x beli nyesal x sudah...Amacam ada bakat jd promoter x???/skang nie kan semua sibok ngan beli barang online kan, baju, kain, seluar, tudung kasut, barang tuk kuat itu ini cuma x der lagi tuk barang jadi lembik kannnnnnnn.....

Bukan aper ari jumaat waktu bekerja  sambil2 ngulor aku ternampak tawaran aunty anne dari groupon ala yang pretzel sedap tu, mmg kegemaran lah natang tu, kenikmatan choc stix die time panas plus dicurahkan dengan ceklat yang sedang melimpah2 terasa setiap kunyahan memberi kenikmatan yang berganda,.. jangan dibazirkan ceklat itu......adoiiiiiii jom gi setia city mall gi beli choc stix hahaahaa

Saturday, October 6, 2012

Universal soljer

0 comments
Salam, 


Nie antara movie yang terbaru kluar kat wayang, dengan rasa rendah diri(walaupun x derlah rendah mana pun) pegi tgk citer nie....

Meh sni nk bg sipnopsis skit,tau nak tahu trus wajib tonton ker x....hmmmmm x perlah meh citer skit mana  tau leh dapat glimpse kan...

Wednesday, October 3, 2012

Alhamdulillah

0 comments
Salam,
Pertama sekali syukur kehadrat ilahi kerna limpah nikmat dan idea yang creative ini walaupun aku tahu bakat perlu di gilap supaya lebih mantap di masa kelak (ewah mcm amik award plk rasa) ari nie job Mama soto flavour DONE yes!!! one job done many more to go...Alhamdulillah setel walaupun terdrag agak lama sebab byk job2 yg masuk berpusu2 ala sperma mencari ovari boleh plk mcm tu....

Tuesday, October 2, 2012

K U C E W A

0 comments
Salam,

Macam mana nk start tau mula nie, baru2 jer nie aku dapat berita yang sangat terkejut, sampai x terkata dek lidah terkelu sebentar, hiba, kecewa sedih.....tp semua tu ketentuanNYA aku hanya pasrah walaupun hati nie memberontak...Mungkin salah aku jugak melepaskan tanpa kata, mengakhiri dengan peninggalan.......

Salah aku juga,
Jika aku jaga nya dengan baik tanpa melepaskan nya mungkin dia milik aku, tapi kite cuma merancang Allah yang tentukan. Mungkin aku bukan yang terbaik untuk die oleh itu aku melepaskan nya pergi, mugkin lelaki itu yang terbaik untuk kamu...

aku lepaskan nya pergi...
Terasa kesal di dalam hati melepaskan die pegi dari diriku..Masa dan kerjaya pernah juga menjurangkan kite tp aku tidak salah kan masa aku menyalahkan diri sendiri kerna tidak pernah menjadikan die sebagai keutamaan.Bukan salah die, salahnya jatuh keatas diri ku sendiri...

Sunday, September 30, 2012

Syaitan yang menghuni...

0 comments
Salam,
Adekah cerita hantu? kisah seram? kisah mistik? atau kisah seram2 sejuk yang x brapa nak sejuk, macam mana tu....takotttt x ooooooooooooo......<bunyi efek hantu... takut x takut x?? bukan aper aku baru pegi tgk citer Resident Evil Retribution tadi....aper baru nak tgk??mcm lambat baru nk wat review tp x kisah lah aku lihat, aku tonton, aku bayar dan aku komen....btul x?;)

Meh sni nk citer skit pasal citer die, starting flash back episode lepas dan paling trademark musti alice dalam keadaan tidak menutup aurat bujet passed out pura2 bangun dari tido dan dikurung oleh pihak yang tidak bertanggungjwab iaitu pihak payung atau nama omputih nyer umberela ela ela ehh ehhhh pahtu dibahagian tgh plk cuba mengeluarkan atau dengan kata lain nya melepaskan diri dari makmal umbrella....lawan ngan clone plus ada skit2 zombie yang advance naik kete moto siap...lawan lawan n lawan lagi selamatkan budak nie selamatkan mamat nie kepaboom sana sini, luka patah lebam tu biasalah citer action pahtu part best ader cat fightttt meowwwwwwwwwww pahtu heroin musti kalah mula2 nnt menang lah x payah risau dalam citer x der yang mati btul2 semua lakonan semata2, last jumpe org jahat , dulu jahat tp skang jd baik sbb nk lawan zombie2 bagi power alice balik then the best parttt, brape byk best part, x nie mmg paling best part klimaks atas lagi, jeng jeng jeng.........................

Thursday, September 27, 2012

Wahai Mee

0 comments
Salam,

Dengan ini saya ARA(bkn pompuan, nama sebenar tapi dishort form kan) ingin memberi tahu satu benda yang tersimpan di dalam hati yg tulus mulus ini, sudah tidak tertahan daripada menahan hawa dan nafsu mengidam MEE CALONG from pahang, adoi intro melalut kelaut tp cuma nak bg tau yg hang nie tgh mengidam jer, tp sunggoh meme aku tgh ngidam mee tu, x per deh kawe kecek klate tibo rasa automatik tukar dialek....owhhh mapuh mung dop paham pun, nnt kawe terjemah klu dop paham jgk, mentar...

Thursday, September 20, 2012

3rd Month

0 comments




 Salam,

Raya sudah habis lah bro, mode cari duit plk tuk recover yg raya aritu, mahu terkulai-kulai nk sampai ke hujung bulan duit dah menunjukkan simptom2 kemarau tanda2 untuk berjaga-jaga.Ala-ala otomen kalau lawan jer musti blink2 kat dada mintak nyawa mintak nyawa<< uiks asal banyak plk perkataan yang berganda2 nie, nampak sangat bm aku terabur kan kan kan, bukan itu semua yang hendak diceritakan ewah, tetapi pasal kerjaya aku nie haaa cik jemah oiiiii...

Tuesday, September 11, 2012

Illustrator

1 comments
Salam, 
Adoii dah dekat sebulan lebih aku x update blog mahu berhantu, orang kater klu tinggal umah 3 hari tanpa berpenghuni akan ada makhluk nk numpang skali, nape x gi jer hotel ker, motel ker hehehe boleh plk dok wat main mende2 macam nie hahaha.,Ater teman bz ngan keje sekang, alih2 

"saya nk job nie arinie, urgent!!!" 

cer bayangkan klu 10 cakap mcm tu mahu x menang tgn aku menghentam mouse and keyboard opis, kannn. Selamat opis punya harta benda kalau persendirian mahu aku belai elok2, arinie apak penat jer rasa dok wat keje, cuba anda anda semua bayangkan, yelah anda lah!!! ishhh 

satu job bag kene buat 4 option logo, sekang abu mempunyai 10 job bag, hitung brapa banyak logo yang abu perlu buat dalam sehari, sebulan dan setahun dan 2 tahun sekiranya abu masih larat bekerja di situ.Sekarang hitung dengan operasi pendaraban dan tambah....SELAMAT MENCUBA!!!!

contoh perkiraan
1 job bag = 4 option logo
10 job bag = 4x10
                  = 40 biji logo
40 biji logo dalam sehari
kalau sebulan = 30x40
                       = 1200 biji logo 
sebulan = 1200 biji logo tudia berpinau biji mata dok wat logo,
tu yang kualiti jadi mcm x memberangsangkan<--- mcm mana nk eja nie adoiiiiiii oklah sebab terlalu penat mengira berpinau nau matau ehhhhh, 
contoh work yg x brapa nk berkualiti.


Wednesday, August 29, 2012

MASA

0 comments
Salam,
Aritu beria nk raya last2 raya pun dah dekat 2 minggu cepat kan masa berlalu, puas bercuti pon belum habis lagi, tp selamat jumaat nie cuti meleka meleka. Boleh nk pegi open house ker, kenduri kawen ker jalan2 ker janji terluang masa cuti..nie bukan nk citer pasai raya sgt tp MASA, betapa cepatnya masa berputar, cepat nya hari berganti hari, bulan bertemu bulan dan tahun saling berganti2 betapa cepatnya MASA itu bergerak meninggalkan kite.

Sejak 2 menjak nie patutlah aku rasa x senang duduk mahu idok nyer pemain sayap kanan aku dah nak bersara, dah lama die berkhidmat. Sape aku nk kikih pah nie haha, bile di fikir2kan jgn fikir sangat just ikot jer masa, semua telah tertulis, peluang lebih bagus digrabkan saja btul x?.Tipulah klu perasaan sedih tu x der, tp

setiap permulaan ada pengakhiran, setiap pertemuan ada perpisahan

Bye2 sayap kanan, peluang dtg bukan selalu sile grab selagi boleh, jgn lupa manager diblkg ye haha, kt sape aku lepaskan mood marah lepas nie, semua yg berlaku ada hikmahnya, so sabau jer...selamat2 untuk anda ditempat baru, ada kosong gtau, baru anda kaya anda berjaya..

Selamat berjaya sayap kanan....
Let the spirit flow with the flow
Best of luck..

Wednesday, August 22, 2012

Maaf zahir batin

0 comments
Salam,
Nie post ke brapa kali aku wish selamat hari raya hehe raya kan sebulan so

MISI
akan meletak kan "selamat hari raya" diawalan cerita sampailah sebulan, kalau rajin tiap2 ari ,ye idok.

Raya pertama, kedua super bz, lepas solat, makan pahtu beraya dengan family then baru kluar umah pergi my BIL nyer family ddk dalam sejam 2 gerak pergi umah makcik..yang ni paling lama sebab serentak 2 umah skali harung blom kire tertido lepas mkn lagi, kalau nk kira tahap pencemaran bunyi x yah cakap, cara pegiraan mcm nie

Seorng = 10
Ada bujet dalam 15org
15x10
= 150org

Bygkanlah satu umah dah mcm 150 org bersembang mahu havoc satu flat...bukan nk kata x bagus tu yg buat dari sunyi ker hapening...ini contoh exact amount terlupa nk kira.Contoh lah contoh lah nnt kata aku menipu plk adoiii..balik confirm penat trus semua tertido.sebenarnya bukan nk citer pasal raya sgt hehe

Kadang-kadang klu terlalu bz kita boleh sakitkan hati dan perasaan orang lain secara lansung mahupun tidak lansung nama pun maknusia punya kelemahan diri.Aku sendiri punya kelemahan diri.Setahu aku, mcm mana skali pun,aku x penah nk meng"klas2"kan org, semua sama sahaja, x dak kurang x dak lebih, kenapa berfikiran begitu??? sgt truk ker aku,bersalah nyer rasa sampai org boleh berfikiran begitu terhadap aku, aku tahu aku salah, mohon maaf kupinta untuk mu dan keluarga mu, x der niat nak menyakitkan hati mahupun menyinggung perasaan, hanya kerna kata2, kita boleh terasa sampai bila2 sbb tu org kata klu nk cakap biar berfikir dulu nnt nyesal x berguna...rasa sedih pun ado0...tp btul dgn ikhlas aku memohon maaf andai tersalah kata, .tersinggung perasaan minta maaf byk2

Yang ikhlas,
Rofli

Saturday, August 18, 2012

Mood Raya

1 comments
Sikit jer lagi ramadhan akan melabuhkan tirainya makne nyer anak bulan akan dilahirkan x lama jer lagi, so maknusia pulak akan kegumbiraan besok nk raya, hantu syaiton terkinja2 nk sambung menghasut selepas di rantai...eh jap intro x kene dengan tajuk adoiiii.back to tajuk ;)

Selepas subuh jer semalam 17/8/12 aku bertolak dari shah alam ker penang amik masa dalam 6jam plus plus selepas dihitung behenti dan jam. Apa lagi lagu raya sepanjang jalan, orang kate amik feel kater nyer...Sampai2 jer umah trus terkaram ngantuk, penat drive plus jetlag lagi haha ;)

Lepas jer tido x hinggat kul 3 baru bangun aku gi settle parking tuk my baby u, takut nak parking sebarang sia2 tinggal kesan air aircond jer kete x der...parking kene rm10 tuk sebulan janji selamat ok jer...oklah nk sambung kemas umah nnt cek sambung naaa selamat hari raya..

Wednesday, August 15, 2012

RAYA datang LAGI

0 comments
Salam,

Wah ater nyer raya datang lagi ler plak, kejap jer rasa pejam celik pejam celik dah dekat sebulan kiter berpuasa  dah nak raya plk.

Sekarang kat opis mode keje memang totally lost meaning down to the ground(bak kater omputih)mode raya membuak-buak x payah citer lah yop mengalahkan budak2 nk kutip duit raya, tp raya skang x best mcm dulu2, beza nya ialah

Skang                                                   Dulu
kene bg duit raya                                 dapat duit raya
baju raya beli sendiri                           fama tlg belikan
dah beso malu nk anta kueh raya        muka x tahu malu sebab nk duit raya jer

tu jer boleh aku compare kan nnt ader idea aku masukkan lagi hahahaa

tapi serunuk nyer merantau nie bile nk balik kampung, buka lagu p ramlee dendang perantau ataupun lagu balik kampung musti akan ada bubble kluar dari kepala sambil melayarkan scene2 waktu beraya sambil makan kueh raya, lemang rendang dan terbayangkan waktu dah kenyang trus tdo ala mcm citer drama kat tibi tu ader flash back mcm tu lah aku time nk balik beraya, tp jgn serunuk sangat kang ape2 plk terjadi tp tu semua mintak simpang lah.insyallah mudah mudahan Allah menjaga keselamatan hamba mu ini pergi dan pulang aminn...

Alhamdulillah zakat fitrah pun udah die bayar hanya RM7 sahaje,, ye btul saya ulangi skali lagi RM7 sahaja(sila baca dengan nada penjual kat giant tu murah murah) x salah 7rm bersamaan dengan 2.7kg beras apabila diconggak dah kali ke 3 aku bayar fitrah sendiri al maklumlah dah bekerja dan empunya tanggungjawab dam uwang sendiri.





so aper aper pun selamat hari raya maaf zahir dan batin

pantun femes raya

pecah kaca, pecah gelas
sudah baca, harap balas

nk pulak org baca blog aku nie hahahaah itu dulu lah zaman anto menghantar kad raya so klu zaman moden plk ater mcm ner

jatuh gelas habis bercalar,
adoiii klu dah pecah sila lah bayar  :)





Monday, July 2, 2012

RFC

0 comments
Salam,
Adoiii penat ari nie kt tmpt keje job bag datang berderu2 umpama angin yg bertiup kencang, ewahh apa idak nyer kne sambung job org. Ari nie bkn nk cerite pasal tmpt keje tapi tmpt makan.

First time aku jejak kaki tgn badan kat radix fried chicken seksyen 7, mula2 excaited lah nk mkn ayam ala2 kfc tp menggunakan ayam organik, aku x tahu nape die ayam organik, mgkn sbb ayam tu diternak secara hirdoponik kot mana lah kiter tau kan ;) ok mari kite cite dari kaunter pertanyaan ke menu ke mulot da ke tgn tuk mencuci...

Sampai jer kat sana semua nya muslimin wa muslimatt semua nya berhijab bg wanita bersongkok bg lelaki alhamdulillah sopan jer semua dan semua nmpk baik2...ok setel bab kaunter pertanyaan

Menu ala2 kfc tp ada menu nasi arab hbt tu tp mgkn sbb nk membayar pekerja, sewa premis, bahan mentah lalu harga bagi aku mcm agak mahal..tp klu nk mencuba benda baru boleh lah coba rfc nie bkn secara paksaan tp kemungkinan ia memenuhi citarasa anda ewahh aku plk tlg promote, satu lagi nyer kurang promotion yang membuat RFC nie x punya ramai pelanggan yang dtg, aku dengan rela hati menawarkan diri sebagai designer freelancer jikalau mahu rebranding. Overall makanan die oklah no tht good n not tht bad laaa..

Oklah ngantuk dah nie sambung tmpt lain plk;)

Euro 2012

0 comments
Adoiiii akhirnya euro akan melabuhkan tirainya ari nie antara spain versus italia agak2 lah sape lah yang akan menang mungkinkah italia mungkinkah espana ape pon aku sokong italia hahaha dah england kalah sapa suruh

Lintas langsung nie aku wat dari ict shah alam ewah ari nie tukar profesion jadi wartawan sukan, sekian trima kaseh itu saje yg saya dapat ulaskan buat masa sekarang sbb game pon x start lagi apa daaaa...tp yang penting esok dak2 opis akan mata lebam tgk bola, mintak2 bos bagi cuti esok...boleh ker x en.bos bg cuti esok hehe bkn slalu. Tp kat icty nie mmg apak meriah ramai glo, penuh satu dataran...kalau asyik menaip jer bile nk tgk bola nye, iye ker idok...oklah pengulas pon nk ttp siaran ngulas slmt menonton, semoga italia mng leh dapat ferari sorang sebiji...maju lah sukan europe untuk malaysia :)

Sunday, July 1, 2012

Gadis melayu

5 comments
Wahhhh mana nk cari gadis melayu nie ...pencarian gadis melayu 2012 dibuka sekarang ewah mcm pertandingan plk rasa, borang boleh didapati upon request sekian trima kasih,

Dinilai dari segi:
• Gadis atau wanita TULEN no hybrid ;)
• islam atau bukan islam layak memohon(nnt kawen leh covert)
• perwatakan menarik dan sedap mata memandang
• cantik x kisah janji mampu memegang tanggungjawab sebagai isteri ;)
• bertudung @tidak bertudung( selepas kawen nnt pakai kang byk dosa aku kne tanggung)
* mengikut terma dan syarat

Cewah byk plk kriteria nk kne penuhi mcm aku nie perfect sgt lah plk..nie yang nk cerita nie tadi tgh mencari makan ternmpk sebuah family sdg mkn dipercayai family panta timor boh atau lebih spesifiknya klate gomo klate, very happy family plus loving
tetibe.........

Mata yang jinak nie ternampak anak gadis nya masih muda tp bertanggungjawab mengikut firasat ku anak sulong kot, bagus nmpk jaga adik2..klu citer hindustan musti akan ada slow mo pahtu rambut terbang2 maka moment itu terjadi pada aku, tetibe slow mo pahtu tudung berterbangan menutup mata plus ada kamera close up kat muka sambil ada glow effect dapat byangkan x cewahh.

Maka nya dari makanan sampei sampai abis aku tgk jer si gadis tu, dlm hati nie dok kata mahu aku gi jumpe bakal bapak mertua nk kenal2 ngan anak die, tp semua tu hati yg kata diri aku kaku sambil menikmati nasi goreng cendawan...sedap jugak nasi nie tp ari nie portion skit ;)......mungkinkah die jodoh aku, tgk punya tgk last skali pon si dia berangkt pergi dengan familynya..bye2 bakal mertua ku ;)

Mana tau klu jodoh kita, kita akan ketemu lagi tp kali nie kne brani ckp trus...bak kater orang kalau jodoh x kemana ewahhhh.....

Sunday, June 24, 2012

Golll

0 comments
Selamat pagi
wah nie baru btul pagi, aku dok bersengkang mata bujet tgk bola tp hakikat nya mata aku nmpk toto biru bermotifkan bunga-bungaan dan batal yang penuh dgn air liur basi eleh bujet batal x der air liur basi kunun tuiii...ngantuk wei...aku x mau tgk game spain vs france..wa minat england wa cakap sama lu tp game dah sampai kul 2.45am x larat ler nk tgk esok keje..slmt tinggal bola selamat datang tido yang aman lagi nyenyak

Ok bye..penat nk karang byk2 seteressss

Friday, June 22, 2012

Pilihan bijak??

1 comments
Selamat pg semua...
Mentang2 dah keje, bangun pun awal lah nk mencari duit bayau bil, kete, sewa umah dan seangkatan dgn nya.

Sebelum dapat jer keje kat sni pengangguran aku mencecah selama 2 bulan lamanya...anta punya byk resume kt byk advertising agency, publishing, printing, name it semua aku anta resume tp yg panggil cuma karangkraf ngan creative tomatoes adoiiilaa x berkelayakkan ker aku nie...mood sedih..tp fikiran positif aku berkata cewah...blom rezki lagi, usaha gigih, telus amanah wah dah mcm tagline polis sorry pak cilok skit jer.

Tp ari nie bersamaan 21/6/2012 KHAMIS mbsa call aku tuk interview pereka alamak rugi x amik peluang nie, benefit byk elaun usah dikhabarin nama pun kerajaan paham2 kan jerlah.klu keje kat mbsa x pyh lah aku asyik kene saman parking,ponet nk membayau nyer nnt.Tp al malangnya aku dah keje kt tmpt baru plus big boss pon dh gtau masuk nie jgn kejap nk amik cuti nk urus hal lah pergi ini lah pergi itu, dan aku mengambil keputusan untuk tidak pergi temuduga tu..nyesal pon ado...tp fikiran positif aku nk berkata lagi, blom ado rezki laei coba len kali rezki klu allah nk bg insyallah ada kek mano2 so bersyukur apo yg ado dulu jgn tammak.

Nnt aku update pasal enviroment opis plk....sambung wat kje nie jgn ngulor..

Wednesday, June 6, 2012

Adoiii Demam

0 comments
Alaaaa bukan aku yg demam skang demam politik, semua2 pihak nk isu pendapat masing2 sana boom sni boom yang tempias rakyat tu biarlah diorg yang handle semuaa tu, yang aku x paham budak2 kanyak nie baru grad keje x sampai 3@4 tahun dah sibuk nk politik jugak, kadang2 tertanya jugak diorg berjuang untuk apa? kepentingan diri, rakyat tau dengar cakap org.

Tambah-tambah isu ptptn hadoiiii laa makcik oiiiii ko pinjam ko x nak bayar pahtu sokong itu ini pahtu letak kat fb mansuhkan ptptn pikir lah ikot pengalaman(klu yang pinjam PTPTN lah) sendiri dapat rasa mcm mana, ko tu dah lah x pandai sebab tu x dapat biasiswa nk sambung blajr itu pon amik PTPTN x pun mak bapak gadai tanah nk tgk anak masuk u.Nama pun adat meminjam mesti kene bayar balik hadoiiiiilaaaaa. Kalau mansuhkan percent aku sokong tp klu mansuhkann PTPTN mana kami(golongan2 yg kurang mampu) nk cekau duit.Ada sorang nie kate kalau idop ni klu slalu sgt harap org tlg pn susah jgk! laaaaaaa yang ko nnt mintak free yuran dan sebagai nya drp org jugak x ker ko ludah ko jilat balik.kalau hidup semua nk disubsidikan baik x yah blajau duduk mengangkang kat umah jer semua free untonglah mcm tu..

Bagi aku mmg PTPTN nie pinjaman so barulah kiter hargai dan bersungguh nk belajar, kiter tahu nnt kene bayar balik apa yang dipinjam x der lah kite sia2 kan pelajaran so bg aku baru nmpk berdikari skit bila yuran n perbelanjaan masa belajar kite sendiri yang tanggung.

Saturday, May 12, 2012

Interview di KARANGKRAF

2 comments
Dah lama sangat aku bercuti nie, dah tiba masa tuk bekerja semula bak hang..bak kata orang utagha, klu dah lama2 cuti nie nk pi keja blik die mulalah ballaque leeyard( baloq liat) saja nk bg bunyi omputih skit baru indah skit bahasa...bahasakan menunjukkan bangsa cewahh..

Ari khamis bersamaan 10/5/12 aku gi interview kt karangkraf kata nk interview kul 8.30 so dgn sifat tulus mulus ikhlas aku pergilah kul 8 terer x terer lah kan...ari tu jugak diorang buat event himpunan usahawan bende entah so al maklumlah klu ader event bosa musti parking terhad terpaksa parking kt bangunan lama pagi2 dah suruh aku excercise ke bangunan baru diorg...sampai2 receptionist pon x masuk lagi terpaksa lah nunggu nyer.baru nmpk sorang2 yg nak di interview dtg... Omak aiiih panjang plk aiih jalan citer nyer kak kiahhh oiiiii....setelah dicut2 apa yg ptt mulalah sesi interview...pssst sebelum tu kne isi borang dulu ye..

Dipendekkan lagi cerite nye first interview
• objektif 50 soalan termasuk soalan matematik-20 minit
(ape kaitan nyer soalan matematik dgn job designer yg aku pohon nie...plus dah brape tahun aku x wat math pecahan, kira beskut, kira laju dan semua yang aku jawab kira-kira bedal jugak lah - x masuk dek akal)

• ujian iq dan psikologi -20 minit jugak
(yang nie boleh lah nk diterima pakai skit nk tgk kiter nie boleh tolorate ngan pressure ker x - boleh lah diterima pakai)
* setel soal jawab menjawab naik tgkt 2 praktikal test plk...nak aram byk nyer test....




Part 2 - Praktikal test - layout & advertising
Seorng dibagi masa 30 minit bayangkanlah ada 12 org plus ader break tuk lunch sesuai kami semua mcm pekerja kat situ abih2 kul 5 jugak bru boleh blik....
Tp aku blik ngan hampa beb rasa ad yg aku buat mcm x best, klu bg masa lg aku buat elok skit....dan diorg x leh nk byr gaji yg aku arapkan hmmmm uik-uiks jgn komplen byk sgt kang klu der rezki kat sni mana tau ;)

Setel jer semua blik umah penat, mkn tdo, bila bgn jer strees pikir pasal ad td pahtu tdo blik...bgn stress blik, sampai bile pon x abih oooi....abis kesah interview aku....skang apply lagi job.nk promote skit aku wat gak freelance grafik :) kbai

Saturday, May 5, 2012

Sambungan kesah semalam

0 comments
Kalau kebanyakkan telenovela tau drama series musti akan ada to be continued x pun previosly on bla bla bla....ok aku pun sama gak previosly on my cerita ku suka hati ku.....

Episode 2

Bersambung dengan karrier ku yang baru nk melonjak naik tu..aku nie dah dikerah macam buruh kasar kojo kojo...kadang2 weekend kojo jugak..sampai nya ponet den nie haaa kojo tiaap2 hari...gilo ko apo ehhhh jang oiiiii..

Oomakk aiih bilo maso den nie worih org nogori setahu den lah aiih den nie pure pulau pinang bilo pulak den tukar nogori, nak wek macam mano termakan masak lomak banyak sgt nie...x kisah lah nogori ko, kelate ko, mano2 pun janji aman damai sejahtera hendaknya xmo rusuh2 x mo kecoh2...ponet lah wei kito sambung esok plk deh.....

P/s asam pedas dimasak oleh nyonya,
Alamak kita sambung episode seterusnya ;)

Friday, May 4, 2012

Bermulanya PERNCERITAAN.....

0 comments
Assalamualaikum,

Nak kater doket sebulan pon bukan tp dah doket setahun aku x menulis/ berblog nie...sbb masa menentukan segalanya...dulu berkerja nya aku dekat satu agency nie sampainya tiada erti kehidupan mahupun masa yang dapat mendekati aku, hanya kerja mendampingi aku...kerja tu x payah cakap lah workload die macam mana..masuk pg kluar pg...pahtu sambung blik...macam tulah life aku everyday, bkn nk kata company nie x bgs cuma aku jer x cukup kuat kot....klu bg duit or ot mahu bersinau2 mata aku buat kerja. Ini hanya nk mengharapkan gaji basic jer...x larat ler jack..oklah

P/s nk menulis x pandai,
Kita sambung esok plk aaaiii


PERMULAAN BAGI PENCERITAAN

0 comments
Assalamuailaikum w.b.t dan salam sejahtera......setiap permulaan mesti ader pengakhiran......

Sekian trima kasih ;)

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails