mari main click2

Pages

Saturday, June 26, 2010

apa itu weekend

0 comments
salam,

Weekend nie lah serunuk gi lepak2,jejalan cari mkn ker, lepak ngan kengkawan.semua nk wat weekend jer...weekdays sibuk plk ngan keje....keje kuar pepagi bute blik malam....kuar gelap blik pun golap jugak.....sedih...sampai kekadang nk dapat cuti weekend pun susah ader bengkel lah kene wat ot lah....sampai x der life rase huhuhuh....tp weekend kali nie aku ader masa cuti tp kejap jer,mkn2 pusing setingkat 2 then blik dah numpang x mampu nk beli sendiri tawakal jerlah...cukup bgs lah klu dier bg numpang drp ddk kat umahhhh jer...yelah jeles gak kekadang tgk org yg mempunyai transpot gerak kehulur ke hilir, x naik moto naik kete.....bebas bergerak..kter hanya menumpang so ikut saje kehendak tokey jgn plk lawan tokey itu kes melampau lah tu...

So malam minggu nie aku seperti biase kene tinggal lagi...mcm x biasa dah selalu,org ader trnspot senang on call jer dh jd mode 'standby' ajak kuar trus jadi,tp kater kat aku lain.. ckp x serupa bikin nie lah yg bikin aku hangin sebadan..jeles gler...org bebas kuar aku plk jadi pak gad dok jaga umah every weekend....cobaaan(dengan nada pendekar bujang lapok) :(...nk kater aper pun x leh hanyalah naseb sekadar menumpang org....diberi betis nk paha..x dapat lah jack sparow ooi...so nk wat macam maner lagi the best solution off the day tgk world cup sorng2 then tdo......mustiii mariiiii !!!!!!!!!!!! weekend yg membosankan.

moral of the story: keje kuat2 nt dah byk menyimpan beli lah transpot sendiri....x yah nyusahkan org lain.....dan x ganggu org lain..nk pegi maner pun bebas,nk blik ble pun ikut ske ati hahaha ( minta maaf lah klu terkasar bahasa tiada kaitan antara yg idop mahupun yg telah meniggal sekadar meluahkan aper yg terpendam)

World cup 2010

0 comments






salam,
ari nie aku tgk game portugal vs brazil....tp game td macam busan jer....seri 0-0...aku expect klu brazil leh score satu pun ok what...so untuk nk sedapkan ati nie....mari kter layan shakira nyanyi dlu...coz this is africa :p ala karamba!!!!

video

Friday, June 25, 2010

tq nuffnang

0 comments

salam,

Ari nie lah baru ader kesempatan aku update blog...sggh sibuk dengan kerja2...sampai naik bersawang blog aku....entry kali nie aku berterima kaseh kepada Mr.nuff kerna menjadikan aku salah satu pemenang daily untuk contest project alpha.....nama aku tercalon dalam ari yg ke 46 soalan berbunyi

DAY 46: In Episode 46, which newspaper is Joe Lee reading when on the plane?
jawaban the star....

sonang jer...oleh kerna secara kebetulan aku bercuti di keesokkan ari nya aku bercadang nk g claim itu reward lah.....so MR.nuff i'll be there soon to claim my reward...wah nie lah satu2 nya aku menang dalam contest di alam maya nie...teruje pk rasa hahahaha...so ader sesaper g claim esok......mari kasi gegar nuffnang opis....

Wednesday, June 9, 2010

si kucing yg malang part 2

0 comments

salam,

Dah lama aku update blog nie huhuhh.....sbb tgh sbuk jd MA(medical assitant)yg x bertauliah dok poei menjaga si KK yg kena suspek denggi n H1N1...hmmmm tp alhamdulillah si KK tu slmt di discas pada ari jumaat lepas.....tidak nyer dier dh boleh blik ari khamis kot tp dokter kater platlet(salah ker btul ejaan blasah sajer) rendah..so di suspek denggi...skang dh serba skit aku tahu pasal medic..x sia2 usia remaja aku g ulang alik spital klang....

Skali lagi jutaan trima kaseh kepada yg byk membantu aku hantar n blik spital...yelah org x mampu nk beli tranpot terpaksa menumpang....tinie,kak aida n kak awin....trima kaseh yaaaa....lepas jer discas tu trus tapau kfc.....dengan org yg x sakit pun dapat mkn kfc..,meriah riah.

makanan free :p


kesan amik darah berlobang2 :p

kesan masuk air hahaha


kesan pabila di discas dapat kfc :p

Thursday, June 3, 2010

si kucing yg malang part 1

0 comments

salam,

Ari slasa ari tu, aku pergi buat lawatan balas ker Hospital Tengku Ampuan Rahimah,klang...gara2 si KK tu ditahan masuk wad sbb di suspek denggi.....berbotol2 air telah di masukkan...sampai berair si kk tu.trima kaseh kepada kak aida n kak awin sbb dengan jasa baik mereka berdua membawa aku n kawan ku ker spital..... di kecemasan/trauma ...baru ku tahu klu kes2 denggi nie x payah byr sesen pun kerajaan support..bgs2.

Time aku tggu result darah smua,aderlah seorg pakcik nie(datuk kepada cucu yg sakit)datang mengamuk dalam tempat org tgh sakit...dier marah sebab salah seorg drp staf kat stu tersalah bg ubat tuk cucunya.....mengamuk gler.....dipendek kan cerite sampai satu saat tu dokter. tu naik berang dh nk bertumbuk plk dlm wad tu...aihhhhhhhh....datang lah sorang polis tu nk leraikan tp ngan polis2 tu kene marah ngan pakcik tu..x patut x patut......tp tindakan pakcik tu pun ader btul nyer......klu pesakit dah melenting dokter plus staf2 kt stu dapt memperbaiki mutu kerja mereka..supaya x terjadi kes yg sama...tp dokter tu x patut react mcm tu....sggh x praktikal....dan yg best nyer security kat stu semua pompuan diorg x leh nk wat per...hanya sekadar menonton...

Dan ble result dapt upernyer si KK tu disuspect denggi..kene lah tahan wad,masuk air amik darah.....minum air pun kene byk.....selamat bermalam diwad...dan smoga cepat sembuh....(kk=kucing kuyup)

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails