mari main click2

Pages

Saturday, May 12, 2012

Interview di KARANGKRAF

Dah lama sangat aku bercuti nie, dah tiba masa tuk bekerja semula bak hang..bak kata orang utagha, klu dah lama2 cuti nie nk pi keja blik die mulalah ballaque leeyard( baloq liat) saja nk bg bunyi omputih skit baru indah skit bahasa...bahasakan menunjukkan bangsa cewahh..

Ari khamis bersamaan 10/5/12 aku gi interview kt karangkraf kata nk interview kul 8.30 so dgn sifat tulus mulus ikhlas aku pergilah kul 8 terer x terer lah kan...ari tu jugak diorang buat event himpunan usahawan bende entah so al maklumlah klu ader event bosa musti parking terhad terpaksa parking kt bangunan lama pagi2 dah suruh aku excercise ke bangunan baru diorg...sampai2 receptionist pon x masuk lagi terpaksa lah nunggu nyer.baru nmpk sorang2 yg nak di interview dtg... Omak aiiih panjang plk aiih jalan citer nyer kak kiahhh oiiiii....setelah dicut2 apa yg ptt mulalah sesi interview...pssst sebelum tu kne isi borang dulu ye..

Dipendekkan lagi cerite nye first interview
• objektif 50 soalan termasuk soalan matematik-20 minit
(ape kaitan nyer soalan matematik dgn job designer yg aku pohon nie...plus dah brape tahun aku x wat math pecahan, kira beskut, kira laju dan semua yang aku jawab kira-kira bedal jugak lah - x masuk dek akal)

• ujian iq dan psikologi -20 minit jugak
(yang nie boleh lah nk diterima pakai skit nk tgk kiter nie boleh tolorate ngan pressure ker x - boleh lah diterima pakai)
* setel soal jawab menjawab naik tgkt 2 praktikal test plk...nak aram byk nyer test....




Part 2 - Praktikal test - layout & advertising
Seorng dibagi masa 30 minit bayangkanlah ada 12 org plus ader break tuk lunch sesuai kami semua mcm pekerja kat situ abih2 kul 5 jugak bru boleh blik....
Tp aku blik ngan hampa beb rasa ad yg aku buat mcm x best, klu bg masa lg aku buat elok skit....dan diorg x leh nk byr gaji yg aku arapkan hmmmm uik-uiks jgn komplen byk sgt kang klu der rezki kat sni mana tau ;)

Setel jer semua blik umah penat, mkn tdo, bila bgn jer strees pikir pasal ad td pahtu tdo blik...bgn stress blik, sampai bile pon x abih oooi....abis kesah interview aku....skang apply lagi job.nk promote skit aku wat gak freelance grafik :) kbai

2 comments:

  1. hai uolss..aktif plak nmpak blog ni..hihihihi..ekcelli kt opis iols ade keje kosong..uols nk try x?..ni kt jaya one..kt tepi opis iols..

    ReplyDelete
  2. hahahahahamahu tidak aktip nyer kan tgh free nie....ok nnt aku try anta resume

    ReplyDelete

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails