mari main click2

Pages

Thursday, April 29, 2010

Under Constructionnn

0 comments

salam,

aku skang nie tgh mecari template, untuk aku tukar ganti yg baru...ble aku search jer kat mr.google free templates hambik ko byk gler kuar...Ble dh banyak kuar mata aku pun jd rambang lah semua nk pkai...org kater jgn tamak....org tamak slalu rugiiiii.....rugi aper nyer aku tukar template free kot :p....bkn nyer berbayo pun......


Aku nie jumpe lah satu template yg berkenan dihati,tp ble dh download,upload bagai...tu dia mcm2 nk kena adjust blik,disqussss nk import,favicon, sidebar arrangement....maleh aku jadi...nie lah template baru aku skali terbabur susun atur page aku.......ish3 nk sign in nyer buttton plk x der nk kene wat plk...satu hal plk hmmmmmmm.....tgk lah mlm kang baru aku membaik pulih blog aku...


Sebab aku nukar template baru sebab ble org nk blog list aku dier cakap error rss feed hhhhhhmmmmmm..ader sesaper tahu x aper problem nate tu....macam ner nk solve mende nie...aku dah buntu nie..skang aku dh tukar templete kot2 lah dh ok kot ngan rss feed dier..so tawakal jer lah aku......satu lg masalah ble aku sign in jer nk adjust gadjet kt sidebar...kuarlah error blog aper ntah...kesakitan ati dh melimpah ruah lah klu mcm nie....so aper per pun malam nie kter tgk mcm ner...shat ker x blog aku nie.......

Wednesday, April 28, 2010

Jawatan Maseh Kosong kat UiTM

1 comments

Salam,

Minggu nie adalah minggu terakhir aku berbakti pada uitm....setelah sekian lame aku mencurahkan idea2 aku,hasil karya,dan hasil dari perut ker ke uitm,kontrak aku ngan uitm akan tamat pada ari jumaat nie selamat tggl uitm dan selamat datang dunia kerjaya :p... Aku ngan staf kt stu dh mcm family,pikniking,potlucking,bombing,eating,working semua bersama time kerje aku mengulor time rehat pun aku ngulor.....:p tp yg penting keje bg kt aku,aku siapkan on time....Semenjak aku keje ktt sane aku asyik di boming jer,aku tahu lah aku seorg yg pendiam dan pemalu :P ssh nk dapat pekerja cemerlang dan berdedikasi mcm aku.....Ala2 lelaki melayu terakhir......

so Trima Kaseh pada smua kerna memberikan kerjasama dan konmitment keatas kerja dan kolebrasi yang terjalin antara kita semua, dan ucapan trima kaseh sbb sudi menerima kami :p diakhir perkhidmatan kami ader lah tiap2 ari datang lewat disebabkan bahagian kewangaan lambat membayar gaji kami itu lah punca pada segala2nya :p jgn salah kan kami salahkan bahagian kewangaan dan bendehari....Jangan cuba memainkan perasaan kami yang tulus ini...

Memohon maaf keatas segala kesilapan dan pertuturan yg x pernah berhenti dari mulot ku walaupun aku nie seorg pendiam....lidah yg berbicara bkn aku yg salah..so selamat maju jaya kepada anda semua!!!esok den blajer mkn kat hotel itm...yahooooooooo

p/s jawatan kosong dijabatan pengurusan maklumat,dikehendaki designer yg willing to work under pressure and office hour no over time.....designer a. k . a skp........

Monday, April 26, 2010

Dari bahasa Mlayu ker Bhs Jawo

0 comments
Salam, Tadi time kt opis aku sempat lah bukak fb....sajer cek inbox,comment,friend request semua lah senang cter....pahtu secara x sengaja aku terbau2 org tgh dok sebut nama aku.....aku per lg pergilah mencari org yg tgh menyeru2 tu...skali aku pun dapat detect........nin dia.....aku pun dgn penuh berhemah melangkah masok kr forum tu......tajuk entry dh jiwang abis tp ble nk last..........korang baca lah sendiri.......

klik tuk tumbesaran shat :p

Mari bergelak bkn ssh pun :p

0 comments
salam,

Ari tu kawan aku ader bg clip pasal seorg pakcik nie gelak.... so bg sesaper yg tgh tense ker sibuk bekerje siang malam mari gengang kan otot2 rahang dgn tgk clip nie....so aper kater kter sesame bergelak2 pada malam ahad nk ke senin nie.....renung2kan lah slmt beramal :p

video

p/s: amaran penaja....klu tgk bebanyak kali dh x der seri gelak dier so tgk skali sudah.. :p tp klu nk tgk byk2 kali pun bolehhhhhh

Sunday, April 25, 2010

Nasi Lemak

0 comments

salam,

Ari minggu yg indah nie,serunuk merehat2kan mata,badan n mental,tp ari nie aku n geng umah ater nyer nk memasak nasi lemak special case......oklah boleh trima gak idea tu......tp yang aku x leh nk terima kenyataan nie kawan aku kejut bangun tido kul 8 pagi dah nk suruh masak.....makkkkk aihhhh awal nyer,kter nie nk bawak gi niaga ker tau nak makan sendiri2.....x per lah biarkan lah die, die tgh excited nk masak lah tu sbb dh lamer dapur umah ktorg x berasap sbb smua sibuk dengan pekerjaaan masing2.....al maklum lah carrier man skang :p
Masa Memasak : 10 a.m

Tempat : umah aku
Event : mari makan nasi lemak bujang senang x senang senang

Tetamu Undagan : OT(bukan nama sebernar/a.k.a Chef)

ahli : 3 + tetamu undangan = 4
......................Kurt(bukan nama sebenar (co chef)
......................Fakrul ( cleaner)
......................Aku (big boss):p turun padang gak tp potong timun jerlah n goreng kacang

Bujet sorang : RM 3 per pax(saving duit aku lagi)

Pembikinan sambal :p

Friday, April 23, 2010

OOooooo Profff H

0 comments

salam,

Ari nie ader event 1 bumi tuk semua bersamaan Hari Bumi 2010 kat library uitm...so time rehat aku ddk lah opis td jer g mengulor,so time aku tgh menaip blog tuk entry yg lepas...keadaan dalam opis mmg sunyi ader dalam 5 org jer then masuk lah seorang mamat dari pengambilan pelajar aku nama kan dier sbg Prof. H (bukan nama sebenar),die masok nk jumpa dengan ketua jabatan aku time tu tp malangnya ketua aku x der so selepas dier ke hulur kewhilir dalam opis dier terpandang kehenseman aku ngan kerambutan yg yg kian memanjang :p antra soklan yg dier ajukan kepada ku,merupakan soklan cepumas yg ssh hendak dijawab oleh stdnt sekian alam.....


Prof H : U student ker?


Aku : aah,

Prof H : tgk stdnt card? naper rambut u panjang?

Aku : owhhhhhh,sy dah abis blajar dh skang tgh tggu konvo

Prof H : owh if u nk convo pun still kene rambut pendek

Aku : yesssss,tapi sebelum konvo baru sy plan nk potong

Prof H : u kene rambut pendek sbb u ader dlm itm,kene jaga status,bla..bla..bla (time nie .............aku dh bukak jurus memekak kan telinga daripada serangan musuh)

Aku : hmmmmmm,owh ok2(yes ok,yes orite jerlah aku ckp)ble dh tua mmg dh byk ..............songeh ader jer idea nk ckp (after tht ketua jabatan aku pun datang mencelah,slmt ..............ari aku time tu)malas dh aku nk dengar leteran Prof H tu F*@k panas jer ..............aku....ketua jabatanaku kater kt prof h tu nnt dier potong lah tu :p, tp aper pun ..............soklan melayu ble dh memengang pangkat besar dalam sesebuah agensi kerajaan dh ..............mula nk membongkak kan diri

Prof H : U kenal x dekan u?

Aku : hmmmmm dlu nyer kenal yg baru sy x kenal..

Prof H : tgk dekan sendiri pun x tahu

Aku : dulu Dr.Baha skang x tahu sbb baru masok jer....

Prof H : Dr mustafa halibi u pny dekan skang...

Aku : owhhhhhhhh

Prof H : u KENAL x saper i?

Aku : aku jujur mengatakan X....sng

Prof H : I nie bahagian pengambilan pelajar

Aku : owhhhhhh okkkkk.....takut nyer aku ngan pangkat ko dunia nie
............then boss aku nyelit diorg nie bagossss nie all design sprm ker aper semua diorg wat, ............u x der ker kawan2 u yg nk pkai designer ? lalu prof H kater owhh i ader ramai ............kawan kt industri,nnt u guys bg resume kat i then i bg....uikkks td bukan main garang ............ko.....:p
ayat of the day Prof H : U kenal siapa i?.... i bukan nk marah kt u tp ............nasihattttttt (perbualan yg dier ungkapkan dari mulut sggh kerek skali walaupun dier ............cuba nk bg keje kat aku :p)

Hari BUMI 2010

0 comments
salam,

Hari bumi 2010 x salah aku semalam tau 20/4 ri tue....so bersamaan dengan hari tuk bumi kter nie PTAR Perpustakaan tun abdul razak telah menganjurkan program satu bumi untuk semua dengan kerjasama JAS Jabatan Alam Sekitar dimana perasmian nya berlaku pada hari ini 23/4/2010 (jumaat) aku mcm biase lah selaku skp a.k.a designer kat stu :p ...mendesign semua yg printed based..Bagi aku design kali yg aku wat akuu x berapa nk berkenan sgt sbb aku terikat dengan konsep and bahan yg diberikan terlalu limit untuk aku produce....Design aku bukan nya hbt sgt pun tp ader lah basic2 design dalam diriku nie.Tp kekadang org kater ati client kene jaga so aku ikot jerlah kehendak mereka...aku design Poster,banner, bunting, fylers and name tag so far ok kot.....dan montaj Perasmian td dibuat oleh Fakrul dak Skp kat sini gak a.k.a desingner@multimedia tu kelebihan bg dier lah.....




aktiviti yg dijalankan cop tapak tgn menyokong kempen save energy, main lontar2 gegelung main game interactive dll....



P/s: once dah dapat konsep tuk poster aku transer ker bunting,banner,web banner, buku program dan flyers sonang kijo :p

antara aktiviti yg dijalankan ari nie :p
Montaj perasmian :p
video

Thursday, April 22, 2010

Saudagar Topi Putih

0 comments

salam,

Ari nie perjalanan aku ker opis so far Alhamdulillah sampai dengan selamatnya walaupun lambt skit,stil sampai menjalankan tanggungjawab aku sebagai tetamu kehormat :p tp sesampai jer aku kat library parking moto cun2 tetibe aku didatangi oleh seorang pekerja uitm yg maseh dalam tugas penyamaran,bertopi kontraktor,berjaket biru dan bert-shirt kolar lalu mendamping aku

Saudagar Topi Putih : Awak nie stdnt ker?
Aku : ermmmp,erpppp,ermmmmmmmmmm aku tergagap sebentar .........................kat situ sy stdnt skp kat library...

Saudagar Topi Putih
: owhhhh stdnt lah.....Panjang rambut awak????

Aku : owhhhh sy bkn stdnt dh en. sy dah abis blajar(dengan bangga .........................nyer aku menjawab) sy tgh tggu convo nie?
Saudagar Topi Putih
: owhhhh, convo bln 5 nie ye?

Aku : aah,(sentap pak gad tu) ;p (aku pun berlalu ke moto nk ltk .........................helmet kat stu)

Saudagar Topi Putih
: dik kunci moto tu erk(amboiii concern nyer dier kat aku)


(tp aku respect lah pak gad nie x kerek bahasa baik jer bak org kater bahasa menunjukkan bangsa,KEEP UR GOOD WERk!!!!!) dier pun pegi mencari mangsa yg hendak disaman :p

Tuesday, April 20, 2010

Kuar Paper METRO Ari Ini!!!!

0 comments



Salam,


Cerita kemalangan semalam dah masuk METRO ari nie..aku mcm slalu baca paper free kat opis skali ternampak kemalangan smlm yg aku tgk, terpampang front page LEMAS bersama Ibu kesian mmg sggh menyayat ati.

Dua lemas dalam kereta

Oleh Abdullah Wahab
abwahab@hmetro.com.my
2010/04/20
E-mel  Artikel Cetak  Artikel Tanda  Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen  Artikel

SHAH ALAM: Menyayat hati apabila dua beranak mati lemas selepas kenderaan yang mereka naiki dipercayai bergesel dengan motosikal sebelum terbabas dan terjunam ke dalam longkang besar di simpang tiga, Jalan Plumbum 7/100, Persiaran Permai, Seksyen 7, di sini, pagi semalam.


Dalam kejadian jam 10.30 pagi, pemandu kenderaan, P Kanagapusanam, 34, dan ibunya, M Kamalam, 56, mati lemas selepas gagal keluar dari kereta Proton Wira yang mereka naiki.

Difahamkan, orang ramai cuba membantu mengeluarkan mangsa daripada terperangkap dalam longkang besar sedalam tiga meter yang dipenuhi air, namun tidak berjaya.


Manakala penunggang motosikal Yamaha Lagenda 110 yang belum diketahui identiti berusia lingkungan 20-an cedera parah selepas merempuh pagar penghadang longkang terbabit.


Timbalan Ketua Polis Daerah Shah Alam, Superintendan M Chandrasehkaran, berkata kedua-dua kenderaan terbabit menghala ke pusat bandar dari arah bandar pintar dan berteknologi tinggi, I-City, di sini.


“Sebaik tiba di lokasi kejadian, kira-kira 100 meter dari pintu masuk Universiti Teknologi Mara (UiTM) kedua-dua kenderaan ini dipercayai dipandu laju bergesel sebelum pemandunya hilang kawalan dan terbabas ke kiri jalan.


“Impak daripada itu, kenderaan terbabit terjunam ke dalam longkang besar sebelum tenggelam manakala penunggang motosikal tercampak ke bahu jalan,” katanya.


Chandrasehkaran berkata, orang ramai yang berada di sekitar kawasan itu cuba menyelamatkan mangsa, namun gagal kerana kedua-dua mangsa di dalam kereta itu tersepit di tempat duduk.


“Mangsa dikeluarkan anggota Bomba dan Penyelamat kira-kira jam 11 pagi dan kedua-dua mereka meninggal dunia dipercayai lemas.


“Semua mangsa termasuk penunggang motosikal itu dikejarkan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang,” katanya.

P/s takziah wat family mangsa....

Monday, April 19, 2010

Kerja Owh Kerja

0 comments

Salam,
Mari mencari kerja beramai2Semalam bersamaan ari ahad aku n fakrul poei lah mid valley ader carrier fair yg dianjurkan oleh jobstreet,so far tahap keramaian org tu sudah mencapai tahap global warming,dh ramai org sangat aircond pun x rasa lah sgt...

Sampai jer kat midvalley tu dier kene register dlu baru leh masok.n saper2 yg dh register online tu kire baguslah x yah register manual tros masuk ala2 vip :p straight dun turn2.So aku nie kire vip lah time g stu...tunjuk pass masok kat kaunter trus buat lah aktiviti persenderian berhad..

PASS masuk berbunyi begini :P
TQ for registering fog JobStreet MCFT!). Your Express Entry code is ******.PLs keep code 2show at Express Entrance.GP to www.jobstreet.com.my for more info

Tp kebanyakkan kerja kat fair tu banyak kepada enginer jer cuma berapa kerat jer dalam graphic fields pon,aku sempat lah drop resume kat tv3 and aper ntah lg x igt aku der,,,sebab otak aku berserabut dengan kepadatan populasi maknusia pencarian kerja,ble dah padat otak jd jam sementar.harap maklum...Selepas kepenatan melanda diri ku nie,ktorg poei lah jejalan kat midvalley pahtu baru menuju pulang,Sekian

Express Entry ON ur left

Kemalangan Ngeri x Ngeri Sgt tp..............

0 comments
salam,

Shah Alam,seksyen 7- aku menyaksikan kemalangan yg melibatkan nyawa 2 orang wanita india,seorg berumur dan seorg lagi muda dalam 20an,kemungkinan ibu dan anak.Dimana kereta yg dipandunya terbabas masuk ke dalam longkang @ TASEK aku pun x sure aper sebenarnya mende tu...


Kemalangan bertempat di depan khulafah,seksyen 7 pusat komersial,aku difahamkan oleh saksi2 yg menyatakan pemandu terhimpit untuk mengelak moto lalu terbabas masuk ke dalam tasek.
Selamat ader ramai student n passer by yg datang menolong...TENGOK!!!!tulah masyarakt malaysia yg sggh prihatin terhadap kemalangan termasuk aku :P,bkn aku x nk tolong tp klu aku gi smlt kan takut nnt diorg yg kene slamt kan aku sbb aku maner reti berenang kang aku yg lemas.

Kemudian ader seorg lelaki yg beruniform,PALAPES kot agaknya dengan perasaan prihatin dan niat untuk menolong lalu dier terjun kedalam tasek untuk menyelamatkan 2 org mangsa kejadian..Bg aku tgk die sorg jer dok tolong mmg ssh lah skit n lmbt...klu die sorang nk agkt kete tu mmg x dpt lah kan.....dan barulah bomba dtg,di pendek kan cerita bomba tarik kete tu gne kabel,separuh jer kete tu terangkat sbb nk segere kan proses pengeluaran mangsa yg berada dlm kete,setelah mngsa dikuar nmpk mcm dh x der arapan,sbb pucat abis dh satu bdn,ngan lembik....yang penunggang moto tu aku x tahu aper situasi die,cedere ker aper ker....tp sian aku tgk anank banak tu....mgkn mak dier nk anta ank dier g skolah ker tetibe jd mcm nie,,,smua tlah ditentukan and mungkin ajal dier dh sampai....TAKZIAH wat family mangsa.....


ramai x org tolong ????





Saturday, April 17, 2010

Aku dah X Tahan nie !!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comments
salam,

Ari tu aku search kt utube pasal marshmallow..tetibe terjumpe mende nie..aku nie bkn antoo marshmallow pun tp mende dh free depan mate haissssh mau tggu lagi kaaaaaa?Klu aku jd budak2 nie lah aku rasa sebelum minah tu kuar dah abis kottttt....
x tahan beb ader godaan depan mata,trus sambar nyer...tp itu dlu lah klu jadi budak2,so aper pun kter layan sesame....


video

p/s: arap2 leh tgk tanpa sangkut2 ye...klu asyik bufer jer mmg berjanggut klu nk tggu :p

Friday, April 16, 2010

KARPET kuning

0 comments
salam,

ari nie aku g solat jumaat kat masjid negeri shah alam,mcm minggu2 lepas tp ri nie ader sultan selangor turun padang eh turun masjid :p berjemaaah bersama rakyat jelata,yelah negeri aku maner ader sultan,ketua menteri ader lah hahahaha....tp bkn beragama islam lak tu sbb tu dier x der slalu smyg jumaat heheheh...

Yg best nyer Kete Yg sultan tu naik x der no plat tu just ader trademark diraja jer huuhuh parking maner2 pon boleh kang klu kene saman murka sultan brani nk saman errks...sepanjang perjalanan aku naik keatas.... kapet kuning jer menjemput aku terasa macam sultan tetibe.aper pun long live Sultan Selangor :p .

tapi aku nk g menghadap lg besar kebesaraanNYA lg Maha Aggung..


Aksi Panas Staff Library

0 comments
Salam,

Aksi panas nie dirakam apabila restoran nie air cond dier terlalu ciput jer kuar,so kami semua dlm kepanansan......kali nie event makan makan aku ditempat dimana resepinya dirahsiakan dari khalayak ramai,sungguh berrahsia btul si pemilik restoran nie tp kesah aper aku, janji makanan nyer boleh menerima kriteria perut aku n halal dimakan aku blasah sajer...so far makanan yg dihidangkan good and air yg diminum pun meriah,tp aku lg prefer sky juice jer..

Makanan kat sni x der yg murah punya semua style stock mahal2 jer,bg aku yg x bekerjaya tetap nie still restoran nie jatuh dibawah kelompok mahal lah.tp kfc tu dikira standad average jer...mampu jer aku nk g mkn.so far makanan yg aku order sedap n memenuhi segala kriteria perut aku,bkn calang2 makanan yg boleh menembusi perut aku nie kecuali ia memenuhi kriteria, terlepas sirim dan puspakom dari aku baru boleh melepasi.klu semua ciri2 dan term n condition tidak mencapai piawaian YOU ARE FIRED :P aku bkn memlilih tp dh mmg style aku,aku x mkn jgn paksa aku mkn,kang aku buang kater aku tolak rezki huhuhuhuhuh..

aku bg kredit tuk Kak aida,kak Awin and Kak Eza kerna membawa ku pergi bersama dan membelanjakan aku trima kaseh diucapakan dan ble lg nk wat program sebeini rup lg :P sy sedia menabur bakti dan menbanting tulang empat kerat nie :P


Rahsia Resepi

Tom Yam Kung

Ice Blended Chocolate

Mushroom aper ntah x igt dh

Chicken Cordon Bleu


Peserta yg ambil Bahagian


Inilah bukti pembelian ;p

Thursday, April 15, 2010

UPTOWN girl

0 comments
salam

Setelah dihitung,dibanci, disukat,dicalculate secara tahunan, sedar x sedar aku selalu gak g tmpt nie,tmpt nie x der lah best sgt mcm shopping complex yg terkemuuka di bandar-bandar femes nie,x ader air cond,x der wayang,x der fast food x der toilet mewah tp toilet free tahu lah mcm ner keadaan nya :pTempat nie klu weekend mmg havoc abis kete ke hulu ke hilir,moto pun menyempit sana sini penuh sesak....

Aku g tmpt nie bkn beli aper pun sajer ske2 jln,nk mkn jual mahal2 kunun nyer nk pulang modal renovate ari tu lah tu..kedai makan jer interior x hinggat lawooooo.....makan portion skit tp mahal tu yg x puas ati tu....Bayar lebey makanan pun kne lebey lah x ker gtu cik selmah...tp yg best nyer tmpt nie dari ke budak kecik sampai ke dewasa semua mende ader....toys,baju cap ayam,suar,ice cream, ubat-ubatan, kedai runcit,binatang exotic pun ado senang kiro macam-macam ada.....

Tempat yg aku slalu g nie lah secara keseluruhan dh dekat 10+++ kali aku g secara tahunan,bawak family datang jenguk kawasan,kuar lepak ngan kengkawan,kuar cari rubik,cari spark plug moto pun cari kt UPTOWN nie kire nyer pantang nk cari mende2 pelik time tgh malam nie g lah uptown,slalu g mmg busan tp rasa mcm nk g jer walaupun x der motif pun......yg best nyer ader open air karoake....plus sound system n dj weiiiiii hbt tu.....duta UPTOWN nie ala2 irwanshah kot tp versi malaysia PUNYA!!!!!!!mari layan gambo yg sempat aku snap tuk org tgk :p




Wednesday, April 14, 2010

Alhamdulillah

0 comments
salam

Alhamdulillah, nk dijadikan cerita selepas entry duit owhh duit tu,aku dengan perut kelaparan nie aku g lah cafe nk membeli makanan,aku amik nasi goreng n fakrul amik mee + beehoon lepas dah amik semua ktorg g lah beratur nk byr.depan ktorg ader lah seorang kakak tu,tengah menbayar makanan dier dengan secara tetibe akak tu kater kat kakak cashier

Kakak A :kak saya nk blanjer bdk 2 org nie

Kakak Cashier : kire2 ngan aku n fakrul n kakak tu total semua Rm7.brape sen ntah

(aku n Fakrul terkesima sebentar disitu kenal akak tu pun x)
Aku : Trima Kaseh Kak

kakak A : ala bkn mahal pun
(dier pun berlalu pergi)

Ya Allah aku bersyukur sangat ooooooo kuase Allah klu nk bg rezki kat hamba2 die mcm maner cara pun boleh jadi...time tu aku mmg x leh nk gmbarkan perasaan aku...gler lah besar nyer Kekuasaan Allah ...Amin

Tuesday, April 13, 2010

Duit owhhhhh Duit

0 comments

Daiffff nyer Sekarang dh tgh bulan,kalu org yg keje swasta ker kerajaaan ker musti dh dapat gaji tuk tgh bulan,dapat gaji lg.....aku nie gaji bulan lepas pun x dapat lg sedih gler...harapan punya lah mengunung tp bler g check jatuh mendadak semua harapan aku.....idop nie perlukan kan duit...org kater ibarat irama dan lagu x dpt dipisahkan klu dipisahkan hancurlah smua nya...pitching lari,sumbang semua ada...duit ngan manusia saling memerlukan,klu x der manusia x der lah nilainya duit itu....hanya sekeping kertas printed saje....tp manusia memerlukan duit untuk membeli,membayaR. kat dunia nie maner ader mende yg free smua nk duit....Duit...Duiit Gaji...Gajiii

Dlu masa keje dlu time ader nyer Pn.R kat stu gaji kami slalu jer masuk on time,ble pertukaran berlaku gaji tu kne tggu smpai cukup bulan br dapat payment tuk bulan lepas pny WTf....marah mmg lah mrh kan....alasan nyer bendehari byr lmbt,bujet x masuk lg atau secara zahir nyer x wat keje......klu diorg dapat gaji lmbt br nk melenting..nk mogok saner nk mogok sni....sakit ati gler.....dlu time gaji on time aku rasa gak production keje aku memberansangkan tp ble diorg wat bayar x nk byar aku rase mcm malas pun melanda diri lahhhh...selamat bkn department aku yg bg gaji klu x aku g mogok dh kuar lah jurus pengemis aku...tp bhgn satu lg yg handle nie......

Klu x der gaji saper nk byr sewa umah,bil2 tertunggak2 semua nk duit...haissssh memgeluh jer lah aku terdaya buat..nk mkn pun kais pagi mkn pagi n malam dah duit x der....nk tuduh x elok x der bukti..pahtu mcm nie lah naseb yg aku dapat..diorg boleh lah keje ttp yg aku nie ala2 kontrak perlu ker diperlakukan sebegini rupa..ko pun maknusia aku pun maknusia...klu ko perlukan duit aku nie pun perlukan duit kot...duit dh menjadi keperluan seharian kter bukan nya kehendak dah......money is a must..no money no talk :p

Thursday, April 8, 2010

Tukang Urut

0 comments

Ari nie aku secara rasmi nya menjadi tukang urut yg x bertauliah mengurut kepala pesakit.nama pesakit KK bukan nama sebenar..maklumat pesakit adalah private and confidential oleh pengurut..takot nnt diganggu anasir2 lain :p jenis penyakit yg dialaminya tok x dpt mengesan sbb sakit itu tgh invisible..susah susah....die pakai ilmu tabib cina....

x per semua itu x penting...tok ader diploma dalam urut ngurut sambung degree amik majoring dalam mistik,tahap tertinggi tok amik tahap phd,thesis tok pasal perubatan akar2 umbi...sekarang dah ader title dr. bkn senang nk jd dokter nie kene ader tenaga dalaman n luaran yg mantoppp.........

setelah diurut beberapa das kat pale si sakit......die kembali tenang dah x meroyan mcm td.....setelah diberi ubat tok jampi serapah sebanyak 650x senyap sebentar lah si pesakit itu....mgkn dalam proses hibernasi.....insyallah oklah nnt tue....
Duit pengeras untuk bayar ubat jampi 650x RM2.40 tok ambil upah murah jer kalau kawan2........


Pasanan tok: tok syorkan amik ubat jampi tok nie sebijik sudah memadai takut amik lebih terkejung plk nnt yeeeee renung2kan

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails