mari main click2

Pages

Saturday, May 12, 2012

Interview di KARANGKRAF

2 comments
Dah lama sangat aku bercuti nie, dah tiba masa tuk bekerja semula bak hang..bak kata orang utagha, klu dah lama2 cuti nie nk pi keja blik die mulalah ballaque leeyard( baloq liat) saja nk bg bunyi omputih skit baru indah skit bahasa...bahasakan menunjukkan bangsa cewahh..

Ari khamis bersamaan 10/5/12 aku gi interview kt karangkraf kata nk interview kul 8.30 so dgn sifat tulus mulus ikhlas aku pergilah kul 8 terer x terer lah kan...ari tu jugak diorang buat event himpunan usahawan bende entah so al maklumlah klu ader event bosa musti parking terhad terpaksa parking kt bangunan lama pagi2 dah suruh aku excercise ke bangunan baru diorg...sampai2 receptionist pon x masuk lagi terpaksa lah nunggu nyer.baru nmpk sorang2 yg nak di interview dtg... Omak aiiih panjang plk aiih jalan citer nyer kak kiahhh oiiiii....setelah dicut2 apa yg ptt mulalah sesi interview...pssst sebelum tu kne isi borang dulu ye..

Dipendekkan lagi cerite nye first interview
• objektif 50 soalan termasuk soalan matematik-20 minit
(ape kaitan nyer soalan matematik dgn job designer yg aku pohon nie...plus dah brape tahun aku x wat math pecahan, kira beskut, kira laju dan semua yang aku jawab kira-kira bedal jugak lah - x masuk dek akal)

• ujian iq dan psikologi -20 minit jugak
(yang nie boleh lah nk diterima pakai skit nk tgk kiter nie boleh tolorate ngan pressure ker x - boleh lah diterima pakai)
* setel soal jawab menjawab naik tgkt 2 praktikal test plk...nak aram byk nyer test....




Part 2 - Praktikal test - layout & advertising
Seorng dibagi masa 30 minit bayangkanlah ada 12 org plus ader break tuk lunch sesuai kami semua mcm pekerja kat situ abih2 kul 5 jugak bru boleh blik....
Tp aku blik ngan hampa beb rasa ad yg aku buat mcm x best, klu bg masa lg aku buat elok skit....dan diorg x leh nk byr gaji yg aku arapkan hmmmm uik-uiks jgn komplen byk sgt kang klu der rezki kat sni mana tau ;)

Setel jer semua blik umah penat, mkn tdo, bila bgn jer strees pikir pasal ad td pahtu tdo blik...bgn stress blik, sampai bile pon x abih oooi....abis kesah interview aku....skang apply lagi job.nk promote skit aku wat gak freelance grafik :) kbai

Saturday, May 5, 2012

Sambungan kesah semalam

0 comments
Kalau kebanyakkan telenovela tau drama series musti akan ada to be continued x pun previosly on bla bla bla....ok aku pun sama gak previosly on my cerita ku suka hati ku.....

Episode 2

Bersambung dengan karrier ku yang baru nk melonjak naik tu..aku nie dah dikerah macam buruh kasar kojo kojo...kadang2 weekend kojo jugak..sampai nya ponet den nie haaa kojo tiaap2 hari...gilo ko apo ehhhh jang oiiiii..

Oomakk aiih bilo maso den nie worih org nogori setahu den lah aiih den nie pure pulau pinang bilo pulak den tukar nogori, nak wek macam mano termakan masak lomak banyak sgt nie...x kisah lah nogori ko, kelate ko, mano2 pun janji aman damai sejahtera hendaknya xmo rusuh2 x mo kecoh2...ponet lah wei kito sambung esok plk deh.....

P/s asam pedas dimasak oleh nyonya,
Alamak kita sambung episode seterusnya ;)

Friday, May 4, 2012

Bermulanya PERNCERITAAN.....

0 comments
Assalamualaikum,

Nak kater doket sebulan pon bukan tp dah doket setahun aku x menulis/ berblog nie...sbb masa menentukan segalanya...dulu berkerja nya aku dekat satu agency nie sampainya tiada erti kehidupan mahupun masa yang dapat mendekati aku, hanya kerja mendampingi aku...kerja tu x payah cakap lah workload die macam mana..masuk pg kluar pg...pahtu sambung blik...macam tulah life aku everyday, bkn nk kata company nie x bgs cuma aku jer x cukup kuat kot....klu bg duit or ot mahu bersinau2 mata aku buat kerja. Ini hanya nk mengharapkan gaji basic jer...x larat ler jack..oklah

P/s nk menulis x pandai,
Kita sambung esok plk aaaiii


PERMULAAN BAGI PENCERITAAN

0 comments
Assalamuailaikum w.b.t dan salam sejahtera......setiap permulaan mesti ader pengakhiran......

Sekian trima kasih ;)

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails