mari main click2

Pages

Sunday, July 25, 2010

pertanyaan????

0 comments
salam,

adakah maksud pertanyaan dengan campur tangan sama maksudnya...klu dengan hanya pertanyaan dianggap sebagai campur tangan baik x yah wujudkan tanda ? letak lah tanda seru ker commA dan seangkatan dgnnya, hanya pertanyaan pun boleh menghilangkan kepercayaan...agak2nya dah cukup waras ker org tu berfikir sampai nk menilai seseorg dengan pertanyaan?bercakap biarlah bertapis skit jgn main ikut perasaan..bkn kter sajer punya perasaan org lain pun sama mcm kter..cume yg nk membezakan kter ialah cara pemikiran..bukan nk bertindak melulu ikut hati tp gunalah fikiran yg allah bg..semakin matang maknusia semakin lebih memahami persekitaran dan lebih bijak berfikir..bukan susah nk menjawab pertanyaan,berdosakah?haramkah?klu hal yg terlalu sensetif..kenape nk bercerita?ble dh brcerita musti ader respond...ape respon dier..musti dengan pertanyaan?salahkah style aku nie?hmmmmmmmm maknusia

nk menjaga ati maknusia susah wei.org kater maknusia nie x semua nyer perfect ada melakukan kesilapan ader cacat cela nya....its hard to be a good listener..ader jer mistake....ader jer ketidak sempurnaannya...better to remain silent....silent mungkin satu jalan penyelesaian yg baik....x der sesaper pun sakit ati.....win win situation...

org lain pun punya masalah jugak,so nk berpikir tu gunalah kewarasan tp bkn nya dengan perasaan,

Sunday, July 18, 2010

Alpa membawa padah part 2

0 comments




Salam,

Setelah sehari suntuk aku berperah otak dok pikir pasal surat resign nie dan akhirnya berjaya jugak aku menyiapkan nya.....sampai satu saat tu otak aku yg anta surat behenti kat aku...sampai x leh nk berpikir kater nyer.

ala ala atok...ala ala atok tok jgn saman tolong lah datuk oooooo.......sampai nyer ati majikan aku mahu saman diriku yg bebas saman selama 24 tahun aku idop....kecuali saman kat uitm sbb x gantung kad metrik tu brape tahun yg lepas..nie pula saman membabitkan mata wang ringgit mampu plk aku.... uhuhuhuhuhhuhu.....dah lah baru dapat kijo baru..x kan nk kena byr ganti rugi tu plk..pahtu aku mau mkn aper :( kepada sesiapa yg berhati mulia tu nk menhulurkan bantuan sle lah bank ker akaun nie


Saturday, July 17, 2010

Alpa membawa padah part 1

0 comments
salam,

Alpa membawa padah....

hahaha padan lah ngan muke aku..ader keje gi behenti..pahtu behenti secara illelgal plk tu....padah menimpa diri sendiri amik ko..:(.....bukan aper aku x sempat nk anta surat resignation letter kat majikan aku......x sempat aku nk antar kt majikan skali die anta surat dlu daa..hambik ko lari lagi....bkn lari cume time aku tgh bertapa memcari ilham tuk wat surat die datang serang...terkial2 aku sekarang nk memcari contoh surat letak jawatan...search punya search skali jumpe nie..

*******************************************************************************************

JULIANA BONUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG .
19 DEC 2005

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.

2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.

3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.

4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!

5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII... ... ... . Kasut takde sponge pulak!!!!!

6. Bas kilang tersangat laju... . Tersangat BAHAYA... ..

7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!


8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter
pulakk... ..

9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.

10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULEH

TAWAF satu kilang..

11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu... . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak

marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...

12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing

HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGUP DENGAQ KUT!!!!

15. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh...Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat...Kalau mcm ni biar boss besar mati cepat!!!! ..baru ada keadilan......Aminnnn

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ... ... ... ... tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.

**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya... ... ..

IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG... ... ... ... ...

SEKIAN, TERIMA KASIH..
*********************************************************************************************
aku amik contoh nie dari blog http://ibnuabas.blogspot.com credit to him lah sebab bergelak aku bc mende nie...

Tuesday, July 13, 2010

Puki

0 comments
salam,

aper lah nk jadidengan zaman skang,puki dijaja disini sana....ishh2......x sanggup aku nk tgk clip nie..aper pun mari kter try tgk.aper pendapat korang?????

video

Saturday, July 10, 2010

code name...

0 comments



Salam,

Agak2 korang pernah nmpk x bar code mcm nie..penah terasa nk pecahkan rahsia code nie.....hahaha macam mission impossible jer..yg slalu aku tgk code nie pun dkt bil2 tm(telekom malaysia berhad)dah menggunakan code nie..cari sesame kter decode code nie hahahahaa..renung renungkan selamat beramal :P

p/s: dlam code ader tertulis sesuatu sekian :P

Friday, July 9, 2010

Binggung

0 comments

salam,

Ari nie aku jadi kenpius untuk pilih bidang yg akan aku ceburi nie menentukan masa depan n long term bkn memain punyee!!!!!...dari diploma ke degree aku involve dalam bidang grafik,so ble dah grad nk lah gak rase ddk kat advertising house ker maner2 yg related ngan grafik..aku bkn nk memilih keje atau aper just nk merasa jer....selepas setahun ker tau 2 tahun barulah aku rasa nk berbakti kepada anak bangsa ku..ceh mencurahkkan segala ilmu kepada anak2 muda..mcm dah tua plk rasa......mmg aku berhasrat nk jadi lecturer tapi bukan dalam masa terdekat nie.....once aku punya ilmu dan experience yg cukup akan ku kejar cita2 ku selama nie...wat masa nie mmg x pernah lagi terfikir nk jadi lecturer...bkn nk menolak rezki yg datang tp sekadar nk mengisi kekosongan ilmu didada...mecari peluang yg maseh terbuka......

So skang nie aku jadi binggung mengharapkan org disekeliling memahami tp sebaliknya...nobody know,,,,benda berlaku bukan kehendak yg kter rancang...soooo nk pikir sgt aku yg down....mcm2 bermain difikiran aku...ader pro n contras..mmg bgs gak ader peluang jadi lecturer nie tp naper peluang nie datang begitu awal...huhuhu datang lah time aku dah berexperience ker....dh tolak nnt nyesal plk..berbolah bg palo den....senin nie ader interview plk..so pandai2 ko lah jang memikir nyer...


p/s bkn nk memilih kerjaya or menolak rezki just nk mencari ilmu yg luas terbentang....ble dh terlalu memikir otak pun trus menjadi tepu,nk menaip pun dah down,everything is going down....so down,down baby down down....

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails