mari main click2

Pages

Sunday, December 12, 2010

spagetti olio+mushroom+mashed potato

0 comments

salam,

Hari sabtu merupakan ari yg cukup bahagia bagi seluruh warga yg bekerjaya mahupun student dimana mendapat cuti selama 2 hari 1 malam.Jangan sia-siakan hahaah...Ari nie sehari suntuk aku duduk umah.bangun pun dekat matahari nk terbit tuk keesokkanya.... time bangun jer trus terasa nk mkn mushroom soup,spagetti tetibe tukar citarasa western .....Klu nk pegi makan kat luar mmg abis sebulan gaji aku tuk byr bil makan jer.so perpadukan internet di hujung jari aku wat research tuk masak mlm nie...fulamak..bukan nk kater aper lah hebat kot nie..menang jari emas kot :p.........

so menu aku yg ada dalam fikiran




starter
mushroom soup

main course
spageti olio + mash potato

dessert
n/a

total kos : RM35

boleh makan tuk 10 orang sangat saving...
meh sini aku kongsi skit resepi kemenangan tuk ari nie...



mushroom soup:
bahan2
mushroom button satu tin
susu segar satu kotak besar tp pakai separuh jer
tepung gandum secawan minom
kiub ayam seketul
ayam seketul

cara2:
rebus ayam sampai mendidh dan campak jer semua bahan td masuk periuk senang cter..
(*tepung campur ngan air dlu kaco2 sebati)




spageti :
bahan2
spageti satu pack
daging cincang sepaket
bawang besar satu labu potong dadu
*bawang putih satu labu
*cili hidup 2@3 batang jer
*cili kering 2@3@4 helai jer
*bahan2 nie tumbuk jer klu nk senang mesin jer sonang kijo
olive oil

cara2:
panas olive oil tumis bahan * pahtu dh garing masuk daging pahtu masuk bawang campak2 perasa kacau2 sampai masak campak spageti..goreng2 siap walla :p



mashed potato:
bahan2
ubi 5 biji
mayonis
daun sup
lada hitam
garam

cara2
rebus ubi sampai empuk pahtu toskan air...lenyek2 campur 2@5 sudu makan mayonis,letak garam pplus semua bahan tadi siap........

Resepi kat atas nie sgt senang dah sedap.........wahhhhhhhhh aku dh kenyang matapun macam ada gam....

Wednesday, December 1, 2010

Malang si naseb kucing

0 comments

salam,
Ari nie genap lah 2 kali si kucing kuyup masuk wad sebab dengi....huhuhuh dalam masa setahun 2 kali denggi aper kes.nak kater umah aku ternak nyamuk secara besar besaran x der lah plk...mgkn secara mata kasar x nmpk kot...secara mata halus mungkin die tgh menjadikan rumah aku sebagai tempat pembuangan bayi...sbb tu si kucing kuyp kene denggi.ish2 tulah buat anak x nk kawen dlu.kan buang bersepah...

so masuklah sehari die ditahan di wad....kater nurse bertugas platlet tgh naik tapi darah putih plk byk..nurse tu kater mgkn sebab kuman...dah bg makan nasi nk mkn kumah plk ishhhh.....

pa per pun, wahai si kucing yg malang semoga cepat sembuh......

Monday, November 15, 2010

Sambal Belacan satu.....

0 comments
Aku ske tgk vdeo nie..klakar mamat nie......so mari sesama kter tonton :p

video

Lets the emote tell the story......

0 comments


p/s:this is how i feel right now.......

Wednesday, November 10, 2010

SKDK

0 comments
Salam,

Tetibe ble dah keje nie teringat zaman skolah, zaman universiti semua cukup..rasa mcm nk belajar blik ,klu ader rezki nnt niat dihati akan amik master plk,insyallah,,,,,

Skang nie aku tgh dalam misi pencarian kawan2 skolah rendah dan menengah.Medium yang aku guna tuk cari nie kawan2 nie FACEBOOK lah..tp x ramai yg aku dapat cari mungkin diorg x gune nama sebenar susah kot x kenal den dohhhh...tp lagu skolah rendah masih igt dalam igatan ku cehhhhhh...


Bermulanya di Sk Dato Kramat
Pulau pinang
Bersamaah Menuju Wawasan Negara
Rukun Negara Kita
Panduan Hidup Semua
Menjadi Insan Yang Berkualiti
Membina Ilmu Muia
Mendukung Cita-cita
Hidup Sempurna Berharmoni
Bersama Kita jayakan
Tingkat Kecermelangan
Teras Bersatu Bina Jaya
Moga Tuhan Rahmati
Apa yang Kami Tuntuti
Harapan Nusa Bangsa Kami junjung Tinggi
Kepada ibu bapa guru pelajar tercinta
moga kejayaan milik kita
moga kejayaan milik kita




Saturday, November 6, 2010

mood sdg x seimbang

0 comments
salam,

Mode: terasa hati(boleh ker)hhuhuhu

Aku nie kadang2 mood x menentu sesungut kot aku rasa...kejap rasa nk marah,kejap aku gumbira,kejap aku sedih,jeles,berangin senang cter cukup lah package emosi aku sebagai maknusia semua ada...orang kate maknusia nie x semua nya sempurna tapi dalam masa yang sama cuba untuk memperbaiki diri sendiri....hmmmm tp entah mcm ner nk baiki ye.? kene antar gi workshop ker..biar kasi adjust sana sni baru ok....tukar minyak itam tau kene overhaul trus.....kasi format biar nmpk baru tp hakikat nya still org yang sama berwajah agak skit baru..

Aku nie sejak2 nie agak kejelesan yg tahap tertingggi mahaguru,kadang2 tgk org bahagia nya die,perjalanan idup die mudah,nk mende dapat,nk mende nie dapat semua senang,bahagia nyer die...serunuk ler klu idop mcm tu ....tp bg aku nk dapat sesuatu,aku kena lah berusaha lagi,bukan tahap berusaha lagi tp gigih lagi......

ngantuk lah plk nnt aku sambung lah lagi huhuh

P/s:luarnya gumbira tp hati gundah gelana huhuhuhuhuh :(
Bukan untuk mintak simpati tp hanya untuk difahami.

Sunday, October 31, 2010

Broga here i come

0 comments
Salam,

Misi impossible
Tempat: Broga Hill
masa : 0330
Misson : Menakluk Broga Hill
Tarikh : 23.10.2010

Pada 23.10.2010 aku dan geng broga fakrul,ustaz faisal,amy,dina,nurul n qilah pegi mendaki broga hill..saje nk menghabiskan masa2 weekend ngan aktiviti yang mencergaskan....ok pendekkan cerita...
view kat sane cantek tp time nk mendaki tu punya lah gayat sampai lutut2 nie vibrate dengan sendirinya.tp ble dah kat puncak tu rasa lega.....lepak2 kat puncak,snap sane snap sini puas bergambar pastu nk turun plk satu hal..curam wowwwwwwwwww....... ekspidisi mendaki broga hill diakhiri dengan mandian sungai di sg.tekala...dah berendam lama ala2 putera puteri bersiram ktorg pun blik
sampai jer umah semua pendaki flet dan tido x igt dunia.....senang citer tido time cerah bagun pun cerah blik.

the end..





the view



lutut tgh vibrate time nie...gayattt


tgh vibrate lagi :p


Puncak x puncak sgt lah...


pic kredit to fakrul

NEXT TRIP BATANG KALI
p/s summary aktiviti untuk seharian... :p

Wednesday, October 20, 2010

aku kembali berblogging

0 comments
salam,
Dah lame gler aku x update blog..naik bersawang x igt punye.....
sebab2 aku x terupdate blog :

1) aku sibuk ngan keje skang
2) dlu aku slalu ping entry aku kat gengblogger tp skang aper masalah ngan website tu....so aku pun malas lah nk update
3) mood berblogging agak kejatuhan
4) aku penat
5) facebook membuat aku lupe pada blog :P
6) sibuk layan bleach dari episode 1 sampai the latest
7) idea nk kluarkan entry sudah mencapai tahap kemarau

8) blik keje aku selalu terlelap
9) waktu tido yang terlalu panjang
10) ilang selera blogging.....


cukup lah 10 dlu sebab2 aku x update blog.tp ari nie tetibe mood excited nk update sudah sampai.sudah sekian lama aku nk ping blog aku kat gengblogge asyik kuar reported attack page!lalu aku abaikan gengblogger tapi ari nie baru lah aku tahu...biasalah org x celik it...slalu aku pangkah jer tetapi ari nie dengan sikap ingin tahu aku....aku mengkilk button IGNORE THIS WARNING!!!!!! jeng2 sudah ada gengblogger..so aku sungguh gumbira...baru ader mood skit nk update blog aku.....


so akhirnya aku leh masuk gengblogger yay!!!!!

Sunday, September 5, 2010

window shuping raya

0 comments
Salam,

Penat berjalan dengan kesesakkan org di uptown shah alam seksyen 24....mahu idak yer raya dh dekat ....membeli belah last minit lah org ramai lagi ske..sbb mungkin leh dapat harga murah dari biase..aku gi memusing nk survey harga kasut maner tahu bekenan di hati dan dapat murahhh..tp hampa jer....mahal die serupa yg ori jer....kang raya ni aku berraya dengan kasut croc jer,stylo what haahaha....berpusu2 org tu x yah cter lah....walaupun tersedianya kipas kat uptown still panas haba maknusia yg ramai..berpoloh2 pakcik berjalan.....tp sluar jeans terasa mahal plk...ari bese2 dier jual rm35 tp td aku gi dier jual rm55 mcm ner plk tu...

time ramai2 org aku x kesah sgt tp yg aku x gemar adlah...ble tetibe org tny aku harga barang kat stu...ibu2,bapak2,adk2,kakak2 sy x menjual kat stu....td aku gi kedai baju org tny,aku gi kedai sluar pun org tny.....hmmmmmmmmmm....pekerja2 kat stu aku rs kne bagi pkai uniform baru org leh bezakan penjual dgn pengunjung kat stu.....lemah aku......dan ader satu kedai mkn yg service dier sggh sucks...aku pesan makanan sejam x sampai2..tahap hangin aku mencecah suhu didih mecury....slmt hangin2 aku, aku ckp elok kat akak kaunter bayar....klu dh x terkawal perang mulot aku ngan akak tu...so kedai tu akan ku black list selama-lamanya ble aku jejak uptown lagi uhuuhuhuhuhhu.....

dah nk ry...tp tahun nie kne bg duit ry ker???tau dapat duit raya lagi...sama2 lah kter tggu kesah selanjutnya :p

Saturday, September 4, 2010

zakat fitrah

0 comments

salam,

zakat fitrah

Zakat Fitrah ialah zakat diri yang difardhukan ke atas setiap individu lelaki dan perempuan muslim yang berkemampuan dengan syarat-syarat yang ditetapkan.

dan semalam selepas jer solat jumaat buat pertama kali dalam usiaku 24thn.....aku membayar zakat fitrah gne duit aku sendiri..huhuhu al maklum lah dah keje punya duit sendiri dan mampu...so aku gi bayar zakat fitrah nie kat masjid/surau mutiara damansara.......mula2 niat dihati nk try bayar online tp klu byr secara live baru ader feel kot....nk bayar zakat skali kene q daaaaaa...rupe2 ramai gak yg x melunaskan zakat diorng lagi termasuk diri aku....memandangkan aku membayar zakat di zone selangor so nilai 2.7kg beras di negeri ini berharga rm 7 sahaje......

so selesai sudah tanggungjawab aku membayar zakat fitrah pada tahun ini....
p/s raya pun dh dekat.......aku knr bg duit ry plk ker huhuhu :p

Thursday, September 2, 2010

Review cter piranha 3d

0 comments
salam,

tempat : e curve
masa tayangan : 9.30p.m
movie: pirahhhh na!!!!(tlg sebut dlm dialek utara) 3d
genre : x sure aku aper genre dier, ader skit klakar,action,thriller.horor...putus sana sni darah terpancut pancut dll

wah ari nie aku gi tgk movie primere lagi.tiket disponsor oleh mista duan lie..sebab die menang contest ikan piranha...so mende free jgn ditolak walaupun cerita x sehebat citer2 blockbuster yg lain...

Bagi aku cter nie oklah x der lah rasa busan,ader unsur2 suspen sampai nyer beberapa kali uncle n auntie sebelah aku nie terkejut walaupun x der lah mengejutkan pun....action lebey diorg nie..loving couple kater kan :P......so berbalik kepada ikan piranha nie.....ader certain2 part tu mcm x logic n x terdaya nk menipu daya pemikiran aku yg agak genius nie hahahahahaa.....efeks2 tambahan yg dikategorikan tahap melampau...tp x membosankan....bg saper yg ader duit lebey x tahu nk wat per...satu cara tuk membazirkan duit anda adlah dgn menonton citer nie...sekian.....nntkan review aku tuk citer kof plk :p

Thursday, August 19, 2010

Review movie SLICE

0 comments
Salam,
Semalam aku gi tgk citer thai nie
genre: keganansan yg tidak menakutkan aku lansung....
SLICE name di beri , aku gi tgk kat Tropicana City Mall...bak kater org melayu tayangan perdana tu, aku gi tgk dgn member aku sbb die mng kontest aper ntah..mende free jgn ditolak di layankan sajer.....

Secara keseluruhannya dipendekkan cerita dan dipermudahkan bahasa aku....movie nie sucks...hahahaa...aku cadangkan klu korang nk gi tgk citer nie..batalkan sajer niat di hati...wang anda akan kerugian yg melipat kali ganda bertambah dgn kemurungan yg akan melanda diri...klu cter nie kuar kat syok or maner2 cabang download..aku rs mcm nk report spam jer...:p

Tp yg best nyer bile dipenghujung movie nie..aku terserempak dengan dania danielle..lawa tu..tp x sempat nk bergambar.....:p

ok selamat menonton....:p

Wednesday, August 11, 2010

ramadhan dan tarawih..

0 comments
salam,

ble dah masuk bulan ramadan nie,sama2 lah kter menunaikan kewajipan dan meningkatkan amal ibadat...so tanam niat di hati nk try wat tarawih penuh tp td dah ter'miss' satu terawih......so ape2 pun ramadan kali aku berharap dapat aku tempuhi segala dugaan dan hawa nafsu dengan sebaik2nya..insyallah.....

so mari kter tgk fadhilat terawih

1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.
2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.
3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga
Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.
4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.
5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.
6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.
7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.
8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.
9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.
10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.
11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.
12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.
13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.
14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.
15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.
16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.
17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.
18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).
19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.
20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.
21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.
22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.
23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.
24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.
26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.
28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.
29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.
30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar

so renung2 kan selamat beramal.....

Saturday, August 7, 2010

peristiwa berdarah....

0 comments

salam,

sudah lama gler aku x update blog nie...ak dah sibuk menjalani alam pekerjaan..cewahhh..blik keje jer trus karam.mcm ner nk jaga blog....terpaksa bersawang...

semalam ari jummat terjadi nyer satu peristiwa berdarah tesembur berlaku kat opis aku.disuatu pagi jumaat yg dinign sedang aku membuat pekerjaan ku hari2 lalu...ibu jari sebelah kanan.mengalirkan darah tidak henti2...apekah yg terjadi?bolehkah jari maknusia kuarkan darah sendiri.....terdiam aku sendiri..sebab darah dah kuar mencurah2 keladang gandum..aku segera pergi ke pantry untuk memcuci darah....ku hulurkan ibu jari ke arah pili air yg sedang mengalir tp darah tetap x henti-henti.aku mencari tisu untuk dikesatnya darah tapi x dijumpai..aku rasa sedikit cemas tp masaeh boleh dikawal..mundar mandir aku di pantry..ibu jari dah mula rasa kebas sbb darah kluar terlalu byk.....

lalu datanglah sahabat ku membawa satu objek ditgn nya sebesar 3cm kot.(x sempat aku nk amik pembaris ukur ye).rupe2 nyer secebis isi dan kuku.....?????milik siapakah....uper2 nyer sedang enak aku tgh potong monting board td sekali aku terslice dengan isi + kuku ku...sudah copeng jari ku......

lepas tu aku dibawa ke klinik tuk di dressing...dr. tu ckp ok i bg u ubt pain relief,antibiotik n ubat kurang bengkak dan satu injection di tgn kiri....ok u gi cuci dulu.datang lah pembantu die nk cuci....si pembantu tgk darah pun takut muke lain macam jer....aku sempat jer sengih kat dier...nk jadi pembantu tp takut darah..dan aku rasa pembantu tu baru jer keje...dibalutnya jari aku nie dah mcm patah jari(tp selamat pembatu die seksi n cun)aku abaikan jari yg tgh berdenyut2 tu...;p....lepas setel semua total kene untuk rawatan aku RM90.slmt bkn duit aku...company bayar hahahaha.....so dapat mc satu hari.....dah sampai sekarang jari aku tgh berdenyut2......

p/s lepas nie aku leh jadi serial killer..susah polis nk cam cap jari....sbb cap jari aku dah ilang suku :P

Sunday, July 25, 2010

pertanyaan????

0 comments
salam,

adakah maksud pertanyaan dengan campur tangan sama maksudnya...klu dengan hanya pertanyaan dianggap sebagai campur tangan baik x yah wujudkan tanda ? letak lah tanda seru ker commA dan seangkatan dgnnya, hanya pertanyaan pun boleh menghilangkan kepercayaan...agak2nya dah cukup waras ker org tu berfikir sampai nk menilai seseorg dengan pertanyaan?bercakap biarlah bertapis skit jgn main ikut perasaan..bkn kter sajer punya perasaan org lain pun sama mcm kter..cume yg nk membezakan kter ialah cara pemikiran..bukan nk bertindak melulu ikut hati tp gunalah fikiran yg allah bg..semakin matang maknusia semakin lebih memahami persekitaran dan lebih bijak berfikir..bukan susah nk menjawab pertanyaan,berdosakah?haramkah?klu hal yg terlalu sensetif..kenape nk bercerita?ble dh brcerita musti ader respond...ape respon dier..musti dengan pertanyaan?salahkah style aku nie?hmmmmmmmm maknusia

nk menjaga ati maknusia susah wei.org kater maknusia nie x semua nyer perfect ada melakukan kesilapan ader cacat cela nya....its hard to be a good listener..ader jer mistake....ader jer ketidak sempurnaannya...better to remain silent....silent mungkin satu jalan penyelesaian yg baik....x der sesaper pun sakit ati.....win win situation...

org lain pun punya masalah jugak,so nk berpikir tu gunalah kewarasan tp bkn nya dengan perasaan,

Sunday, July 18, 2010

Alpa membawa padah part 2

0 comments




Salam,

Setelah sehari suntuk aku berperah otak dok pikir pasal surat resign nie dan akhirnya berjaya jugak aku menyiapkan nya.....sampai satu saat tu otak aku yg anta surat behenti kat aku...sampai x leh nk berpikir kater nyer.

ala ala atok...ala ala atok tok jgn saman tolong lah datuk oooooo.......sampai nyer ati majikan aku mahu saman diriku yg bebas saman selama 24 tahun aku idop....kecuali saman kat uitm sbb x gantung kad metrik tu brape tahun yg lepas..nie pula saman membabitkan mata wang ringgit mampu plk aku.... uhuhuhuhuhhuhu.....dah lah baru dapat kijo baru..x kan nk kena byr ganti rugi tu plk..pahtu aku mau mkn aper :( kepada sesiapa yg berhati mulia tu nk menhulurkan bantuan sle lah bank ker akaun nie


Saturday, July 17, 2010

Alpa membawa padah part 1

0 comments
salam,

Alpa membawa padah....

hahaha padan lah ngan muke aku..ader keje gi behenti..pahtu behenti secara illelgal plk tu....padah menimpa diri sendiri amik ko..:(.....bukan aper aku x sempat nk anta surat resignation letter kat majikan aku......x sempat aku nk antar kt majikan skali die anta surat dlu daa..hambik ko lari lagi....bkn lari cume time aku tgh bertapa memcari ilham tuk wat surat die datang serang...terkial2 aku sekarang nk memcari contoh surat letak jawatan...search punya search skali jumpe nie..

*******************************************************************************************

JULIANA BONUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG .
19 DEC 2005

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.

2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.

3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.

4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!

5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII... ... ... . Kasut takde sponge pulak!!!!!

6. Bas kilang tersangat laju... . Tersangat BAHAYA... ..

7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!


8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter
pulakk... ..

9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.

10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULEH

TAWAF satu kilang..

11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu... . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak

marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...

12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing

HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGUP DENGAQ KUT!!!!

15. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh...Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat...Kalau mcm ni biar boss besar mati cepat!!!! ..baru ada keadilan......Aminnnn

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ... ... ... ... tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.

**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya... ... ..

IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG... ... ... ... ...

SEKIAN, TERIMA KASIH..
*********************************************************************************************
aku amik contoh nie dari blog http://ibnuabas.blogspot.com credit to him lah sebab bergelak aku bc mende nie...

Tuesday, July 13, 2010

Puki

0 comments
salam,

aper lah nk jadidengan zaman skang,puki dijaja disini sana....ishh2......x sanggup aku nk tgk clip nie..aper pun mari kter try tgk.aper pendapat korang?????

video

Saturday, July 10, 2010

code name...

0 comments



Salam,

Agak2 korang pernah nmpk x bar code mcm nie..penah terasa nk pecahkan rahsia code nie.....hahaha macam mission impossible jer..yg slalu aku tgk code nie pun dkt bil2 tm(telekom malaysia berhad)dah menggunakan code nie..cari sesame kter decode code nie hahahahaa..renung renungkan selamat beramal :P

p/s: dlam code ader tertulis sesuatu sekian :P

Friday, July 9, 2010

Binggung

0 comments

salam,

Ari nie aku jadi kenpius untuk pilih bidang yg akan aku ceburi nie menentukan masa depan n long term bkn memain punyee!!!!!...dari diploma ke degree aku involve dalam bidang grafik,so ble dah grad nk lah gak rase ddk kat advertising house ker maner2 yg related ngan grafik..aku bkn nk memilih keje atau aper just nk merasa jer....selepas setahun ker tau 2 tahun barulah aku rasa nk berbakti kepada anak bangsa ku..ceh mencurahkkan segala ilmu kepada anak2 muda..mcm dah tua plk rasa......mmg aku berhasrat nk jadi lecturer tapi bukan dalam masa terdekat nie.....once aku punya ilmu dan experience yg cukup akan ku kejar cita2 ku selama nie...wat masa nie mmg x pernah lagi terfikir nk jadi lecturer...bkn nk menolak rezki yg datang tp sekadar nk mengisi kekosongan ilmu didada...mecari peluang yg maseh terbuka......

So skang nie aku jadi binggung mengharapkan org disekeliling memahami tp sebaliknya...nobody know,,,,benda berlaku bukan kehendak yg kter rancang...soooo nk pikir sgt aku yg down....mcm2 bermain difikiran aku...ader pro n contras..mmg bgs gak ader peluang jadi lecturer nie tp naper peluang nie datang begitu awal...huhuhu datang lah time aku dah berexperience ker....dh tolak nnt nyesal plk..berbolah bg palo den....senin nie ader interview plk..so pandai2 ko lah jang memikir nyer...


p/s bkn nk memilih kerjaya or menolak rezki just nk mencari ilmu yg luas terbentang....ble dh terlalu memikir otak pun trus menjadi tepu,nk menaip pun dah down,everything is going down....so down,down baby down down....

Saturday, June 26, 2010

apa itu weekend

0 comments
salam,

Weekend nie lah serunuk gi lepak2,jejalan cari mkn ker, lepak ngan kengkawan.semua nk wat weekend jer...weekdays sibuk plk ngan keje....keje kuar pepagi bute blik malam....kuar gelap blik pun golap jugak.....sedih...sampai kekadang nk dapat cuti weekend pun susah ader bengkel lah kene wat ot lah....sampai x der life rase huhuhuh....tp weekend kali nie aku ader masa cuti tp kejap jer,mkn2 pusing setingkat 2 then blik dah numpang x mampu nk beli sendiri tawakal jerlah...cukup bgs lah klu dier bg numpang drp ddk kat umahhhh jer...yelah jeles gak kekadang tgk org yg mempunyai transpot gerak kehulur ke hilir, x naik moto naik kete.....bebas bergerak..kter hanya menumpang so ikut saje kehendak tokey jgn plk lawan tokey itu kes melampau lah tu...

So malam minggu nie aku seperti biase kene tinggal lagi...mcm x biasa dah selalu,org ader trnspot senang on call jer dh jd mode 'standby' ajak kuar trus jadi,tp kater kat aku lain.. ckp x serupa bikin nie lah yg bikin aku hangin sebadan..jeles gler...org bebas kuar aku plk jadi pak gad dok jaga umah every weekend....cobaaan(dengan nada pendekar bujang lapok) :(...nk kater aper pun x leh hanyalah naseb sekadar menumpang org....diberi betis nk paha..x dapat lah jack sparow ooi...so nk wat macam maner lagi the best solution off the day tgk world cup sorng2 then tdo......mustiii mariiiii !!!!!!!!!!!! weekend yg membosankan.

moral of the story: keje kuat2 nt dah byk menyimpan beli lah transpot sendiri....x yah nyusahkan org lain.....dan x ganggu org lain..nk pegi maner pun bebas,nk blik ble pun ikut ske ati hahaha ( minta maaf lah klu terkasar bahasa tiada kaitan antara yg idop mahupun yg telah meniggal sekadar meluahkan aper yg terpendam)

World cup 2010

0 comments






salam,
ari nie aku tgk game portugal vs brazil....tp game td macam busan jer....seri 0-0...aku expect klu brazil leh score satu pun ok what...so untuk nk sedapkan ati nie....mari kter layan shakira nyanyi dlu...coz this is africa :p ala karamba!!!!

video

Friday, June 25, 2010

tq nuffnang

0 comments

salam,

Ari nie lah baru ader kesempatan aku update blog...sggh sibuk dengan kerja2...sampai naik bersawang blog aku....entry kali nie aku berterima kaseh kepada Mr.nuff kerna menjadikan aku salah satu pemenang daily untuk contest project alpha.....nama aku tercalon dalam ari yg ke 46 soalan berbunyi

DAY 46: In Episode 46, which newspaper is Joe Lee reading when on the plane?
jawaban the star....

sonang jer...oleh kerna secara kebetulan aku bercuti di keesokkan ari nya aku bercadang nk g claim itu reward lah.....so MR.nuff i'll be there soon to claim my reward...wah nie lah satu2 nya aku menang dalam contest di alam maya nie...teruje pk rasa hahahaha...so ader sesaper g claim esok......mari kasi gegar nuffnang opis....

Wednesday, June 9, 2010

si kucing yg malang part 2

0 comments

salam,

Dah lama aku update blog nie huhuhh.....sbb tgh sbuk jd MA(medical assitant)yg x bertauliah dok poei menjaga si KK yg kena suspek denggi n H1N1...hmmmm tp alhamdulillah si KK tu slmt di discas pada ari jumaat lepas.....tidak nyer dier dh boleh blik ari khamis kot tp dokter kater platlet(salah ker btul ejaan blasah sajer) rendah..so di suspek denggi...skang dh serba skit aku tahu pasal medic..x sia2 usia remaja aku g ulang alik spital klang....

Skali lagi jutaan trima kaseh kepada yg byk membantu aku hantar n blik spital...yelah org x mampu nk beli tranpot terpaksa menumpang....tinie,kak aida n kak awin....trima kaseh yaaaa....lepas jer discas tu trus tapau kfc.....dengan org yg x sakit pun dapat mkn kfc..,meriah riah.

makanan free :p


kesan amik darah berlobang2 :p

kesan masuk air hahaha


kesan pabila di discas dapat kfc :p

Thursday, June 3, 2010

si kucing yg malang part 1

0 comments

salam,

Ari slasa ari tu, aku pergi buat lawatan balas ker Hospital Tengku Ampuan Rahimah,klang...gara2 si KK tu ditahan masuk wad sbb di suspek denggi.....berbotol2 air telah di masukkan...sampai berair si kk tu.trima kaseh kepada kak aida n kak awin sbb dengan jasa baik mereka berdua membawa aku n kawan ku ker spital..... di kecemasan/trauma ...baru ku tahu klu kes2 denggi nie x payah byr sesen pun kerajaan support..bgs2.

Time aku tggu result darah smua,aderlah seorg pakcik nie(datuk kepada cucu yg sakit)datang mengamuk dalam tempat org tgh sakit...dier marah sebab salah seorg drp staf kat stu tersalah bg ubat tuk cucunya.....mengamuk gler.....dipendek kan cerite sampai satu saat tu dokter. tu naik berang dh nk bertumbuk plk dlm wad tu...aihhhhhhhh....datang lah sorang polis tu nk leraikan tp ngan polis2 tu kene marah ngan pakcik tu..x patut x patut......tp tindakan pakcik tu pun ader btul nyer......klu pesakit dah melenting dokter plus staf2 kt stu dapt memperbaiki mutu kerja mereka..supaya x terjadi kes yg sama...tp dokter tu x patut react mcm tu....sggh x praktikal....dan yg best nyer security kat stu semua pompuan diorg x leh nk wat per...hanya sekadar menonton...

Dan ble result dapt upernyer si KK tu disuspect denggi..kene lah tahan wad,masuk air amik darah.....minum air pun kene byk.....selamat bermalam diwad...dan smoga cepat sembuh....(kk=kucing kuyup)

Monday, May 31, 2010

konvo yg malang :(

0 comments
Sebelum dipotong :(





salam,

Aku tgh mood berkabung sbb konvo istiadat ker 72 dan aku sidang yg ke-6 berlansung dengan penuh kekucewaaan yg melanda aku......mahu tidaknya time tgh excited beratur bersama2 kengkawan nk masuk dewan ader plk mamat petugas nie tarik aku....alasan nya....u nyer rambut panjang ...WTF wei rmbt aku br lepas ptg n skit jer yg melepasi kolar..tu pun nk skema sgt....terpaksa aku potong rambut...dh aku x dpt jalan bersama kengkawan aku masuk dewan dan duduk dibarisan hadapan..yg best nyer ddk dibarisan hadapan gmbr musti slalu kuar kat screen :P famous kot time tu.......berbalik kepada kes potong rmbt nie....rmbt aku dipotong dengan mamat yg x bertauliah n gunting potong kertas hanjing tul....rmbt aku mmg dari azali curly so die kater "aku nk ptong yg nmpk melingkar2 nie"..wei rmbt aku mmg cam nie kot glo ker aper.....potong nyer potong cacat sudah rmbt aku...dah lah cacat dicop plk datang lambat,masuk pun lambt,duduk plk ngan dak diploma kat blakang..ishhhhh angin aku..........

Tp slmt last skali smpt gak aku bergambar ngan kengkawan aku ahahha walaupun x ramai skit pun jadi lah..so menda nie jadi pengalaman dalam idop aku....akan ku igt ko smapai mati ahhaahahahahhaahah....

Redmummy attack!!!!!!

0 comments
Salam,

Ari ahad minggu lepas redmummy datang menyerang kfc section 7 shah alam, datang bawak geng baju merah skali.....bukan main bawak geng lagi.sorrylah redmummu pinjam nama jap,jgn marah haaaaaaa.......nie lah kisah family aku yg pegi kfc dengan memakai baju koperat color kfc...bujet nyer nk dapat diskaun dari kfc lah tu ...tp malangnya yg dihajati x kesampaian, mahu tidak nya mintak ayam origanal dapat plk ayam baru black peper.......bg aku ayam nie x sedap...aku n family mkn panas perut jadi..pedas blackpepper.klu hot n spicy bese ok lagi...perut kami leh menerima......yg kali nie ayam berapi....ktorg amik family feast A kot.ader nugget 4,ayam 9 ketul,air mountain dew,dan bekas air.....

Seteleh selesai jer upacara penyatapan diraja.....ktorg nk blik lah,tp time tu ader lah family nie wat party birthday kat ank nyer....sesudah selesai jer party tu ader lah belon2 yg tersadai,aper lagi anak buah aku mula lah tarik tgn mama dier suruh g amik belon tu....dapat lah 2 biji.....sempat plk ktorg jumpe ngan ciki nie....anak buah aku mmg love natang2 maskot nie....bluehippo,barney pooh lah semua dier bantai.Tp nie oklah,aku bersimpati kat si ciki nie...mungkin lama sgt dalam costume tu panas plus berat nk ngusung....time dier nak masuk jer dalam opis,abis semua menda dilanggarnya,melelong-lelong jd...mcm x keruan si ciki nie.hahahahah tp jasanya tetap dikenang sbb mampu membuat kanak2 tersenyum :p...u rocks ciki








Ct mampu wat aku tersenyum :p

0 comments
Salam,

bak kater ustaz aku "ct mampu wat aku tersenyum"....hahahahhaa bkn dato ct nurhaliza...tp honda city...Semalam first time aku naik honda city yg baru nie....org kampung naik keter mahal nie dier jakun skit....huhuhuh...nk cerita pasal kete mmg aku x reti pun....tp wat2 reti jer lah ye......bg aku produk honda nie mmg jadi pilihan aku..walaupun aku jatuh cinta dengan honda civic type r tp sayang nyer diorg dh stop mengeluarkannya,bg aku city pun x kurang hebat nya.......time aku naik tu first impression wow....interior n exterior die cun bg aku....pengendalian hebat walaupun bukan aku yg bawak :p....yg aku terpegun skali......keter nie semi auto.....ble gear dh letak kat s.....gear manual ader di stering...dh macam f1.....bak kater org, dunia dihujung jari anda....dan ble anda tekan break skit automatic sistem akan drop gear....wahhhh aku mmg teruja gler tgk nie.....sggh pintar kete ini...mcm kena beli satu klu ader rezki.....pkai mmg smart tp ble nk membayar bulan2 mak datok.....klu aku keje gaji 1800 pun plus maintanance minyak semua bagai.....aku mkn pasir kete yg mkn mewah.....so kena tggu aku gaji 5k n above then baru leh beli....

Thursday, May 27, 2010

Aku dapat Award lahhhhh.....

0 comments


Ari nie bukak jer blog tgk kat shout out box blogger aiza skali die bg award wah terharu nya dapat...dh macam academy award....trima kaseh kepada pengundi2 yg tidak penah mengundi sy ,kepada ibu bapa yg selama nie tidak pernah menghalang karier sy,dan tidak lupa juga kepada peminat2 sy.....i love u all :p(ader ker peminat hahaha)..cantik ker blog aku nie hehehe....aper pun trima kaseh daun keladi, kalau ader award nk bagi tu jgn malu2...bolos sajer dinding itu....

bak kater miss aiza award nie kene bayar pengeras nya yakni
> Buat entry pasal award ini.
>
Copy badge 'Beautiful Blogger Award' > Ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut.
>
Senaraikan 10 blogger penerima award yang baru.

Oleh yg demikian senarai peserta a.k.a yg bakal mendapat undian 10 tertinggi jatuh kepada:

http://mytafastudio.blogspot.com/
http://nurulaieda.blogspot.com/
http://tajmahalunzweenzzz.blogspot.com/
http://mencarisebuahnama.blogspot.com/
http://adyamin.blogspot.com/
http://switsmile.blogspot.com/
http://matamysight.blogspot.com/
http://hidupsepasangkasut.blogspot.com/
http://teratakmissermasarimas.blogspot.com/
http://haedar87.blogspot.com/

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails