mari main click2

Pages

Monday, May 31, 2010

konvo yg malang :(

0 comments
Sebelum dipotong :(





salam,

Aku tgh mood berkabung sbb konvo istiadat ker 72 dan aku sidang yg ke-6 berlansung dengan penuh kekucewaaan yg melanda aku......mahu tidaknya time tgh excited beratur bersama2 kengkawan nk masuk dewan ader plk mamat petugas nie tarik aku....alasan nya....u nyer rambut panjang ...WTF wei rmbt aku br lepas ptg n skit jer yg melepasi kolar..tu pun nk skema sgt....terpaksa aku potong rambut...dh aku x dpt jalan bersama kengkawan aku masuk dewan dan duduk dibarisan hadapan..yg best nyer ddk dibarisan hadapan gmbr musti slalu kuar kat screen :P famous kot time tu.......berbalik kepada kes potong rmbt nie....rmbt aku dipotong dengan mamat yg x bertauliah n gunting potong kertas hanjing tul....rmbt aku mmg dari azali curly so die kater "aku nk ptong yg nmpk melingkar2 nie"..wei rmbt aku mmg cam nie kot glo ker aper.....potong nyer potong cacat sudah rmbt aku...dah lah cacat dicop plk datang lambat,masuk pun lambt,duduk plk ngan dak diploma kat blakang..ishhhhh angin aku..........

Tp slmt last skali smpt gak aku bergambar ngan kengkawan aku ahahha walaupun x ramai skit pun jadi lah..so menda nie jadi pengalaman dalam idop aku....akan ku igt ko smapai mati ahhaahahahahhaahah....

Redmummy attack!!!!!!

0 comments
Salam,

Ari ahad minggu lepas redmummy datang menyerang kfc section 7 shah alam, datang bawak geng baju merah skali.....bukan main bawak geng lagi.sorrylah redmummu pinjam nama jap,jgn marah haaaaaaa.......nie lah kisah family aku yg pegi kfc dengan memakai baju koperat color kfc...bujet nyer nk dapat diskaun dari kfc lah tu ...tp malangnya yg dihajati x kesampaian, mahu tidak nya mintak ayam origanal dapat plk ayam baru black peper.......bg aku ayam nie x sedap...aku n family mkn panas perut jadi..pedas blackpepper.klu hot n spicy bese ok lagi...perut kami leh menerima......yg kali nie ayam berapi....ktorg amik family feast A kot.ader nugget 4,ayam 9 ketul,air mountain dew,dan bekas air.....

Seteleh selesai jer upacara penyatapan diraja.....ktorg nk blik lah,tp time tu ader lah family nie wat party birthday kat ank nyer....sesudah selesai jer party tu ader lah belon2 yg tersadai,aper lagi anak buah aku mula lah tarik tgn mama dier suruh g amik belon tu....dapat lah 2 biji.....sempat plk ktorg jumpe ngan ciki nie....anak buah aku mmg love natang2 maskot nie....bluehippo,barney pooh lah semua dier bantai.Tp nie oklah,aku bersimpati kat si ciki nie...mungkin lama sgt dalam costume tu panas plus berat nk ngusung....time dier nak masuk jer dalam opis,abis semua menda dilanggarnya,melelong-lelong jd...mcm x keruan si ciki nie.hahahahah tp jasanya tetap dikenang sbb mampu membuat kanak2 tersenyum :p...u rocks ciki








Ct mampu wat aku tersenyum :p

0 comments
Salam,

bak kater ustaz aku "ct mampu wat aku tersenyum"....hahahahhaa bkn dato ct nurhaliza...tp honda city...Semalam first time aku naik honda city yg baru nie....org kampung naik keter mahal nie dier jakun skit....huhuhuh...nk cerita pasal kete mmg aku x reti pun....tp wat2 reti jer lah ye......bg aku produk honda nie mmg jadi pilihan aku..walaupun aku jatuh cinta dengan honda civic type r tp sayang nyer diorg dh stop mengeluarkannya,bg aku city pun x kurang hebat nya.......time aku naik tu first impression wow....interior n exterior die cun bg aku....pengendalian hebat walaupun bukan aku yg bawak :p....yg aku terpegun skali......keter nie semi auto.....ble gear dh letak kat s.....gear manual ader di stering...dh macam f1.....bak kater org, dunia dihujung jari anda....dan ble anda tekan break skit automatic sistem akan drop gear....wahhhh aku mmg teruja gler tgk nie.....sggh pintar kete ini...mcm kena beli satu klu ader rezki.....pkai mmg smart tp ble nk membayar bulan2 mak datok.....klu aku keje gaji 1800 pun plus maintanance minyak semua bagai.....aku mkn pasir kete yg mkn mewah.....so kena tggu aku gaji 5k n above then baru leh beli....

Thursday, May 27, 2010

Aku dapat Award lahhhhh.....

0 comments


Ari nie bukak jer blog tgk kat shout out box blogger aiza skali die bg award wah terharu nya dapat...dh macam academy award....trima kaseh kepada pengundi2 yg tidak penah mengundi sy ,kepada ibu bapa yg selama nie tidak pernah menghalang karier sy,dan tidak lupa juga kepada peminat2 sy.....i love u all :p(ader ker peminat hahaha)..cantik ker blog aku nie hehehe....aper pun trima kaseh daun keladi, kalau ader award nk bagi tu jgn malu2...bolos sajer dinding itu....

bak kater miss aiza award nie kene bayar pengeras nya yakni
> Buat entry pasal award ini.
>
Copy badge 'Beautiful Blogger Award' > Ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut.
>
Senaraikan 10 blogger penerima award yang baru.

Oleh yg demikian senarai peserta a.k.a yg bakal mendapat undian 10 tertinggi jatuh kepada:

http://mytafastudio.blogspot.com/
http://nurulaieda.blogspot.com/
http://tajmahalunzweenzzz.blogspot.com/
http://mencarisebuahnama.blogspot.com/
http://adyamin.blogspot.com/
http://switsmile.blogspot.com/
http://matamysight.blogspot.com/
http://hidupsepasangkasut.blogspot.com/
http://teratakmissermasarimas.blogspot.com/
http://haedar87.blogspot.com/

Berlari seberapa pantas

0 comments
Berlari

Seberapa pantas harus ku berlari daripada kenyataan....
selama itu juga kenyataan mengekoriku.....
aku berlari sepantas kilat
kenyataan semakin dekat
walau macam maner pun aku berlari mahupun aku terbang sekali pun aku musti menempuh kenyataan...dimana yang manis mahupun yg pahit terpaksa aku telan...
bkn berniat untuk melarikan diri tp sampai satu saat mahupun detik ketika aku jemu dengan kenyataan mahupun realiti...kadang2 realiti itu perit x semua nya manis.....x semua yg dirancang akan berjalan seperti mana yg dikehendaki......ble pahit melebihi manis kenyataan mahupun realiti menjadi tawar ataupun terlalu masin....itu yg org cakap asam garam kehidupan.....kadang2 sesedap rasa....kekadang terlebih rasa....
zahirnya suruh lari tp batin nyer mengawal segala pergerakkan...lalu aku menjadi kaku...
menerima segala kenyataan yg datang..sekali skala tu aku cuba untuk menepis tp dibolosi jugak tembok pertahanan aku...aku juga seorg manusia yg lemah.....
aku rasa sampai satu saat dan ketika ble aku x dapat nk telan semua nie akan ku lari sejauh yg mungkin dimana kenyataan x dapat nk mencari aku,akan ku sembunyi akan ku berdiam diri sehinggalah kekuatan pada diriku cukup teguh untuk dibolosi..

p/s aku jua manusia yg lemah dan punya ati & perasaan...

Wednesday, May 26, 2010

Bikin Panas

0 comments
Salam,

Kater nyer seseorng baik x semestinya benar......hmmmmmm ku terasa btul pulak quotes tu...sebab aper muka baik tp dlm hati belum tentu ader kebaikan...tp klu baik lagi cepat org nk pijak kepala, lagi cepat org nk menipu..ditipu dan menipu...menipu ble nk kepentingan untuk diri sendiri tanpa berfikir panjang dan "jual ikan" berpeganglah kepada konsep penipuan "aku menipu br leh lepas"dan sampai ble die nk menipu org dan nk mainkan perasaan org....terpulang pada individu tersebut,selagi boleh lepas dari modal menipu die akan menipu..sampai satu saat tu ble yg menipu tu ditipu plk baru die rasa ble terkena pada batang idung sendiri.... skang bolehlah nk bersuka lagi,nie lah maknusia yg x pernah rasa cukup ,tamak dan yg selalu dahagakan kepentingan diri....

Aku rasa dh byk kali asyik ditipu( baru2 nie die start blik penipuan) bkn nk kater aku baik sgt org cpt pijak pala aku.tp nk melenting pun x berguna jgk biarlah individu tu berbahagia dgn kehidupan die skang...aku byk2 kan bersabar..klu dier nk nipu kter iye kan jerlah...dah hak dier nk jadi mcm tu...nk nasihat dh besar dan menpunyai akal dan fikiran..nk detect individu nie menipu sng jer...sbb dlu die x mcm nie..mgkn skang baru nk berjinak2 so byk yg lack dalam penipuan dier...so kter layan sajer sandiwara dier...kter nie saper nk menghalang hak masing2..so x nk lah nk cerita byk.kang jd umpatan..aku plk yg menambah dosa...aku slalu jer mendoakan dier bahagia dan diberi ketenangan dlm kehidupan..arap2 berubah lah dier nanti...amin...

renung2kan dan slmt beramal ;p

Sunday, May 23, 2010

Jubah owh Jubah

0 comments

salam,

jubah owh jubah...

wah esok ari yg ku tunggu2 dah tiba dan akhirnya status aku sebagai pelajar uitm dan akan menjadi alumni uitm plk.hehehee gler wei seram sejuk aku jadi..mahu tidak nyer nama aku dah lah start dari alphabet A maksud nya kemungkinan aku no 1 yg nak naik pentas.....tp aku berharap sgt dak2 ANC naik dlu..kurang skit debaran hahahaha....dah lah sesi pagi,grafik degree konfem2 first skali..merupakan penghulu kepada sidang ke 6....takoooot.hahahaa aper pun best of luck to all candidates n congrats...

Nk citer pasal jubah,aku nyer jubah kali nie dapat semua serba kekurangan,padan ngan muka aku gak x check awal2....butang kat hood x der,jubah nyer tempat lekat miss place.aahhh..tp selamat tailor of panama ader A.k.A mak aku....dier adjust smua tuk aku..hahah nk harap kan aku menjahit silap besar lah jack..x reti den dohhh jahit2 nie....so kali nie diorg satu family datang tgk aku kecuali kakak sulong aku sbb husband dier keje...alang2 dh keje tu aria mai duit sudah memadai tanda wakil anda datang menghadiri majlis sy yg x seberapa nie :p so mari buat onar di dewan sri budiman.......


Saturday, May 22, 2010

Persiapan menunggu ari bahagia :P

0 comments


salam,

Ari yg ditunggu2 sudah semakin menjelang...persiapan sudah dijalankan....pembayaran dam telah dilangsaikan..skang hanya menunggu detik,masa,waktu dan ari majlis, yg akan dihadiri ramai orang tidak kira pangkat atau umur....muda atau pun tua...kaya ataupun miskin akan berada di dalam satu dewan dimana mampu memuat beratus2 org...bg ibu bapa tempat adalah terhad..first come first serve....tidak kene tgk dari luar saje.....so aku nasihat kan kat family aku....kter pegi sebelum subuh..sebelum pintu pak gad di buka kter serbu.....apekah event yg dinanti2 kan tu....jeng3





p/s:akan ku update dari mase ke semasa...sehingga ke dlm dewan sri budiman :P

Wednesday, May 19, 2010

Cara pemanduan yg betul

0 comments
Salam,

ari nie mari kter tgk cara2 pemanduan dimana luar kotak pemikiran kter....hahahaha so enjoy,
tiada kaitan antara yg hidup atau yg mati..hanya untuk tatapan umum tiada unsur ganas mahupun seram....pemandu2 dijangkakan adalah lady driver....ini bukan unsur2 kutukan...tp ble dh tgk....tersenyum sendiri....:p

video

Tuesday, May 18, 2010

Rm 1 dah x bernilai skang

0 comments


salam.

Dunia nie semakin maju....aku dari kl ke shah alam nek train ngan pack nyer x hingat.....nie lah first time aku tgk koc for ladies only.....no men allowed...nyaris2 aku nk masuk tdi :p...aku klu nk masuk gak terpksa drag dlu lah nyah hahahahahaah....tp aper purpose sbnrnya koc tu?klu dah penuh still pompuan akan ker koc yg bkn for ladies only.....dahlah sediakan 2 gerabak jer mcm ader 10 jer pompuan kat mesia nie...aku pun bersimpati gak kat kaum hawa nie...berhimpit2 ngan crowd :p....bg aku x kesah nk himpit2 nie :p...tp klu dah kuar air freshner mmg harum semerbak kasturi...rela aku pindah ker koc ladies....ehhehe...

aku dah melalut jauh keluar landasan ktm aku....mcm nie...td aku turun stesen ktm shah alam.oklah tu slmt smapai...tp....aku cadang nk naik bas rapid 529 turun ke section 2>amik bas 601 or seranas sampai depan umah aku....tetapi hasrat ku terkecundang sama skali ...al kisah nya tunggu punya tggu bas pun sampai..time tu mmg hujan lah...aku pun berlari2 anak nk naik bas..skali dh naik adik..adik..adik..bas nie x pkai duit dh, bas nie hanya trima touch n go.....mak aihhhhh..maju nyer dunia hanya sentuh kad dah leh naik...seringgit aku dh x der nilai ker WTF......ok aku ngan muka memalu kucing turun dari bas...pernantian kali ke2....dlm hujan gerimis nk lebat...datang lagi bas...tp kali nie kami bersiap sedia ..tny drebar bas..bang x trime ker duit kami nie.....lalu abg ngan slamber...dik bas yg lalu kat sni smua pkai touch n go.....HAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!mak den nk blik ngan aper nie....slmt ader stdnt uitm nk blik gak section 7...aku pun bertong2 lah ..tp still mahal....tambang aku blik umah dah dekat rm6..,melayang duit makan aku...gara2 bas kat shah alam nie dh terlalu maju..


Bas yg menerima touch n go SAHAJA!!!!!

Sunday, May 16, 2010

Blank....

0 comments

Salam,
Aderr ari nie aku berblogwalking sampai nyer aku menjumpai satu blog.dimana blog itu bermain kata2 dengan kiasan.....aku memahami aper yg disampaikan dan mesej yg diutarakan...aku sebenarnya malas nk amik port sangat pasal mende nie.tp ble satu saat ble kata2 yg dilemparkan membawa kepada satu penindasan......mmg aku akan berasa angin dingin yg singgah kat mata aku sampai ke tindakan....cara aku senang jer selagi org tu x boom aku akan aku diam bersendiri ble kata2 yg dimainkan mmg untuk penindasan bukan untuk menuju kebaikan akan aku jadi kari berapi2....benda yang remeh temeh diugkapkan dengan kata2 yg pedih...Aku rasa diri aku dh banyak bersabar dengan apa yg terjadi kekadang manusia ble tahap kesabaran dibolosi.....syaitan pun mulalah nk menghasut mebawa kepada pertelingkahan......Sampai nyer satu entry tu yg btul2 wat aku marah..klu aku yg bersalah...maafkan aku,hidup bermuafakat ader pasang ader surutnya,ader sifat ketidak puasan hati nya....smua nie aku anggap perkara yg remeh temeh yg tidak akan dicampuri dengan emosi mahupun fizikal kontek....its so useless to think about it..but shit happend.....i cannot blame for it..so let it go for good sake.......aku cube jer menghappykan aku dgn surrounding..tp secara halus nya secara inner nyer..tiada siapa yg tahu.....so enjoy lah aper yg boleh selagi aku boleh........chayok!!!aja2 fighting
;p
p/s: mood of the day Blank

Nikmatnya terasa.....

0 comments

Salam,

Ari nie tekak nie berangan nk makan ice cream plk,mcm ngidam plk jadi....mujur time tu aku ader kt shuping mall lalu menyinggahkan diri ker booth ice cream mcd....slalu aku order kat kaunter jamban tu sundae cone biase jer...tp ari nie aku ternampak menu baru mango + peach =mc flurry new flavor....
time dier mula2 masuk ke mulot sampai ke lidah....reseptor2 lidah aku semua bertindak blas...masam,masin,manis bergabung meletup...ble impuls2 menghantar informasi ke otak...maka muscle2 mulot aku mula menyengih menandakan kesedapan mc flurry tu...terasa nikmat nyer mmg marbeles..aper lagi mari lah kter same mencuba flavor nie......:P

Saturday, May 15, 2010

Pengalaman memberi erti kehidupan

0 comments
Salam,

Mak aiih tajuk bukan main.Semenjak aku jadi petani moden nie,aku tanam pelbagai jenis tumbuh tumbuhan.ckp sajer aper yg nk....bak jin org putih cakap....Ur wish is my command....u name it u got it...hehehe...kadang2 petani moden pun perlukan keje ttp...nk beli baja,nk beli orang2 smua nk pkai duit kot....

Ari tu aku dengan sikap berdaya saing nie dengan penuh berdedikasi pergi interview di sierra cirlce a.k.a laksa shack....post as desinger kehormat :p......bertempat di kawasan perindustrian subang berhampiran dengan kampung melayu subang...Mula2 tu alamat tu mmg tanya kat mr.google maps lah aper lagi....dh x tahu sgt mintak kat pn suraya tu a.k.a hr kat stu...ble dh bagi kami pun memulakan perjalanan merentas dalam kul 3p.m sbb boss besar dier nk jumper kol 4.30p.m......Dengan berkat kegigihan aku as co pilot and kk as a driver bertolak ke subang mengikut lebuhraya ldp...mengikut laluan ker subang airport....ble campur kepandaian 2 orang makhluk allah nie tersasar sama skali dengan landasan...mahu tidak nya,,,,2 2 org bijak pandai menyimpan memori ala2 GPS dalam otak x simpan alamat mahupun peta lokasi...memang melampaui norma kehidupan sebenar rempit sejati :P.....

Perjalanan musti diteruskan,jalan punya jalan ikut highway nie straight jer dunt belok2,akhir sampai lak ketempat bkn lokasi ditujui.....smapai kami di glenmari SHAH ALAM bkn subang...yes sampai blik shah alam...aku bertrima kaseh kepada otak kami yg sggh geliga ni..OK aper lgi call PN Suraya lagi tny mcm ner nk g.....ok dier plk suruh ikot highway guthrie terus jer sampai kota damansara,subang aper ntah lagi....ader lah satu part tu tersesat ke rumah perkampung org melayu..ader plk kan kilang laksa kat stu..dan akhir nya kami jumpa laksa shack kat angkasa kot diorg nyer company jalan utarid..mak aaihhh mcm angkasawan jadi nyer....
Time interview mcm2 ditny nyer,siap ader test mendraf logo restoran.......interview dari kul 5 smpai dkt kul 9malam.....punya lah lama nk dgr ceramah lgi..dan keputusan telah pun muktamad akhirnya bkn aku yg dapat post tu tp kk yg dapat..bgs lah dier yg dapat..klu aku dapat aku nk pegi ngan aper....transport pun x der.....x per mgkn rezki aku bkn kat stu......usaha perlu ditingkatkan....saper2 yg nk pkai designer tu cari lah aku....:p


Receptionist


Waiting Area

Monday, May 10, 2010

Contest

0 comments
Klik tuk tumbesaran sihat walafiat

salam,

Kepada sesiapa yg ske contest2 nie...
td aku blogwalking aku terjumper satu contest nie....adiah dier memeriahkan majlis...

Grand Prize - macbook pro
2nd prize - xbox 360
3rd prize x 2 - Blackberry bold
4th prize x 5 - Blackberry Curve
Consation x 30 - DIGi internet prepain account(5 days access)

tarikh luput dier : 14 mei x lama dah tu....tp ader masa kot boleh menang lg :p

die open for malaysian citizen...
korang tunggu aper mari pakat reramai juin kontest nie...bukan berbayo pun tp kte yg dapat adiahhhhhh
wow weeeeeeeeee...lets the game begin..

pendaftaran FOC(free of charge) DISINI

al lugho tul arabiayatt wa dajaj al mashwi

0 comments

salam

Maksud nya sedap nyer nasi briyani arab :p....semenjak 2 menjak aku meningalkan pembelajaran aku dalam bahasa ke 3 nie yakni bahasa arab....otak aku menjadi tepu lalu membawa kepada kemusnahan tatabahasa..tajuk kat atas tu x salah aku bermaksud (bahasa arab dan roasted chicken) bukan nyer sedap nyer nasi briyani arab...itu hanyalah teknik penyamaran semata-mata.

X sangka plk aku kat section 7 lame ader plk kedai yg jual nasi arab,portion nasi byk,ayam quater,sambal n soup dier bg, total RM10 tp berbaloi2..agak kesedapan jgk nasi dier...sbb ari tu big boss aku yg belanja,kesedapan ayam dier disaluti dengan rempah ratus meresap hingga ker tulang ayam...slrupppppppp...selamat x mkn ngan tulang2 dh jadi jin plk...hmmmmm...nasi dier pon sodap dier pakai beras aper ntah panjang gler ble dh jadi nasi....basmathi ker tajmahal ker tajmurah ker entah ler,janji perut aku menerima dengan seadanya.so aper2 pun mari kter tgk hasil nya



Sunday, May 9, 2010

Slmt Ari IBU

0 comments
salam,

Udah lama aku x update kesah2 idop ku asyik sbuk memcari perkerjaan jer...hahahaa...blik tdo,pegi tdo itulah rutin seharian ku....

tapi ari nie aku x nk lah cter pasal aku...cter pasal mama aku plk..org kater happy mother's day kan alang2 tu dedicate this entry to her....klu nk citer satu per satu pengorbanan seorg ibu tu aku rase x leh pun nk dijual beli,takat bg seratus dua tiap2 bln nk dibandingkan d jasa n pengorbanannya x dapat nk diungkapkan dengan kata2 betapa besarnya...sbb tu org kater syurga dibawah telapak kaki ibu...kte mati pun nnt berbinti kan nama ibu...

Aku kecik-kecik bukan lah nakal maner pun malas tau rajin jer g tadika 50/50,siap mak aku teman masuk dlm tadika..kalau x nmpk jer muka dier aku dunt cry for me argentina....punya lah penakut aku dlu skali tu tu cikgu amik rotan libas kat meja trus akuuuuu.............wat critical dession making x nk aku der g tadika dah hahahahaa.....tadika jer kot bkn ader ujian mahupun peperiksaan...aku pun sayonara tadika welcome sekolah rendah

Ari tu aku ader peperiksaan akhir tahun darjah 3..aku ader kat umah makcik aku sbb umah aku banjir...umah kampung kater kan...aku skolah petang time tu..dalam ati nie mmg niat x nk g dh amik periksa tu jauh antara skolah ngan umah makcik aku...kena amik dalam 2 bas...transit2...payah aku berdegil x nk g skolah periksa akhir tahun cuma tentukan turun naik klas jer..aku x amik port sgt....dh kena marah...terpaksa aku akur kehendak mama aku...aku pun ditemani mama aku untuk naik bas yelah still 9 tahun kot kena org tua supervise maner tahu org nk culik bdk cumil nie ker :P...nk dijadikan cerita perjalanan aku ke stesen bas tu klu berjalan berpeluh lah gak...ader lah satu lopak air nie..ujan kan smlm still fresh...ngan tanah merah nyer...tulah satu2 nya jalan tuk kami rentasi....ok mama bg aku lompat dlu sambey die pimpim nyer tgn aku...aku lepas...tp time dier nk lompat mungkin licin time tu dier terjatuh masuk dlam lopak tu...ader lah dekat separuh pinggang wanita dewasa,bayangkan...tp mama aku dier bgn jgk untuk ke stesen bas nk suruh aku g amik periksa.....ishhh time aku x leh nk pikir mature lg..still memgong2 budak org pangey....sampai jer naik bas kondukter bas tu ckp.adik g randuk(redah) air maner basah macam nie(dier cakap kat mama aku).....tp sampai ari nie aku igt mende nie pengorbanan sorg ibu kat anak dier....x ternilai harganya

Kekadang tu ala kter maknusia mmg x leh lari dari melakukan kesilapan,secara direct tau tak aku rasa aku pernah meyakiti ati dier...ble dah diimbas kembali aper yg dah dilakukan terhadap nya x berbaloi dengan jasa nya terhadap aku....skang ble dah menigkat dewasa dan memahami pergertian "pengorbanan dan kasih sayang" aku lebey berhati2 ble berbicara ngan dier,x nk lah ati dier terluka dek prbuatan kte tau percakapan kte....lidah nie kadang2 main lepas jer nk cakap aper....sbb tu org kater pikir dlu sblm cakap...kang org lain tersentap...aku teringat dlu mahupun skang perangai mama aku,klu pasal makanan dier musti dahulukan anak2 die br die makan...ader pernah time kecik2 dlu budak2 nafsu makan x yah ckp lah adk aku mintak aper ntah milik mama aku die pun bglah..aku tny lah mama dah makan ker lum?dier jawab dh...tp aku tahu dier x mkn pun lg....sifat keibuan...mendahulukan anak dr diri sendiri......itulah seorang IBU/MAMA....berhati lembut n pendiam org nyer...Selamat ari ibu...n I love u so much.....walaupun aku jauh dr pandanganya n destinasi namun disebalik ati aku tetap menyayangi nya....

Wednesday, May 5, 2010

MAri mengutip award :p

0 comments
salam,

mari kter menjalinkan ikatan persaudaraan sesamer blogger...ayuh menyahut sahutan si KK atau kucing kuyup(bkn nama sebenar)....dapat award tu.......

award nie ader 2 versi so anda boleh pilih maner anda ske hahahaa...aku pilih yg nie sbb aku ske itam :p
aper pun mari lah yang jauh kter rapatkan yg dekat kter dekatkan :p

salam persaudaraan tuk semua...peace no war

Tuesday, May 4, 2010

Uncle Kenny

0 comments




Tangan dihulur perut mendatang,
Uncle Kenny dihidang,
pasti kami akan Datang


Monday, May 3, 2010

majlis Keraian

0 comments

salam,

Ari tu khamis bersamaan 29 april 2010 aku dan warga bpm kunun nyer nk wat majlis perpisahan tuk kami berdua.... iaitu staf berdedikasi lagi produktif pada alaf baqru nie.,..saper lagi klu x lain x bkn Ahmad Rofli....hehehe.....klu berbalik kepada aku jawab tag ri tu kenape aku happy? ni lah salah satu sbb dier...ble perut aku dh dipenuhi setiap liang rongga dengan makanan time tu aku happy sesangat...hahahahaa
majlis makan memakan makanan ari tu diadakan di Hotel UiTM......event dijangkakan awal btul kul 8.30pg berbreakfast disana sambey melantak aper yg dihidangkan..........Aku tgk baper kali staf Hotel tu men"top up" makanan kerna selalu abis dek perut2 yg tgh melapar time tu....

Aku bkn makan banyak pun time tu just amik syarat jer...... aku makan

1st round : nasi goreng kampang + beehoo goreng + mashed potato + air kiwi clean
2nd round : nasi lemak + lauk sotong + mashed potato lg+telor goreng + air apple juice
3rd round : Koko krunch + susu + buah buahan
4th round : koko krunch lg + susu + buah + air apple juice 2 3 gelas

= aku happy bangget

time tu bkn nak kater aper perut aku dh kembong n happy... mata jd macam ada gam sajer....Selepas sesi makan memakan makanan selesai kami blik opis......blik opis igtkan nk wat kijo tp akhir nya semua layu akibat dengan makanan penuh dalam perut memasing..saper plk nk jawab tu.....

moral of the story ble nk wat majlis sebegini rupa lagi...aku akan sentiasa menabur bakti dak khidmat masyarakt ku :p peace no war :p



Menjawab TAG

0 comments

salam,
ble diri ku dah kee tag buatan org :p


Adakah anda happy sekarang?

selagi perut ku di beri makan secukupnyer aku happy lah tu....

Kenapa anda happy?
sbb dapat makan secukup nye...dan perut aku x meragam dan x buat rusuhan so aku kehappyian

Apakah benda yang boleh membuat anda happy?
makan + tido = happy

Pernahkan anda menerima tag?
x pernah this is my first time hehehehee tgk aku happy kan

Nyatakan warna yang anda suka..

black,
white
orange
blue
green
grey
red


Berikan 6 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda tag supaya dapat respond. (klu nak lebih pown bley, kurang pown bley..)

Aweenz Azwani
Baman man tai
Switsmile
a aida
saper2 yg ske nk wat tag nie dipersilakan


Nyatakan sifat orang yg anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe asalkan anda happy.

Aweenzz Azwani, boss aku yang kekadang datang kesewelan dier sudahhhhhh hancur itu bpm

Baman - baman pekerja yg berdedikasi sambey berbloggging hbt x hbt lah dier

SwitSwile, seorg bloger yg br bertapak dlm alam maya nie

saper2,ku anda semua rasa gumbira sila lah wat tag nie :p

Saturday, May 1, 2010

Happy Labour Day

0 comments

Salam...

Ari nie labour day,aku mengucapkan slmt bersuka ria di weekend nie semoga ari anda penuh bermakna makkaiiih ayat.....Biasalah ari minggu2 nie aku wat akitiviti berfaedah aku kat umah jer....x banyak aku leh wat kat luar tu, tambah2 ari nie labour daay lagi ramai maknusia yg berpeleseran dikota2 bandaraya di shuping complex dan dimana tempat yg menjadi tumpuan org ramai bertambah ramai lgi lah org memeriahkan majlis....tu yg den lomah klu ader ngan ramai crowds,bukan aper masalah pecemaran udara x yah ckp lah,mcm2 bau ader....dan blomm campur ngan budak2 kecil yg penuh riang girang.........sane bunyi ngaum sni dok nembek mcm2 ader..frekuensi gelombang mikro x yah cakap dah mencapai tahap pencemaran bunyi mengalahkan ultra sound....sampai satu saat tu reseptor bunyi aku x dapat menhantar data2 ke otak...jd blank

So slmt meluangkan masa di weekend nie....ari niie ader handphone fair kt pkns bertambah ramai lh...br berhajat nk g :p x per akan ku redah onak dan duri demi mencapai cta2.....so renung2kan slmt beramal....

mari click-click

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails